Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 15:45

Йшли під українським прапором: у Болгарії затримали судно із Криму

Йшли під українським прапором: у Болгарії затримали судно із Криму
У Болгарії затримали судно "Шельф-Південь", яке прямувало з окупованого Криму під українським прапором / фото: Colonel Cassad - LiveJournal

У порту болгарського міста Бургас затримали судно "Шельф-Південь", яке прямувало з окупованого Криму під українським прапором і з підробленими документами.

Корабель перебуває у власності громадянки РФ, але для обходу європейських і українських санкцій продовжував використовувати український прапор, отриманий ще до анексії півострова, повідомляє "Чорноморська безпека".

При цьому судно не перебуває під технічним наглядом Регістру судноплавства України від 2011-го, але виходило в рейси до окупованого Криму за підробленими судовим документам.

За даними автоматичних ідентифікаційних систем, судно у вересні поточного року проходило обслуговування в закритому морському порту Ялти, куди заходило також під прапором України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ покриває російські крадіжки в Чорному морі: оприлюднили докази

"Шельф-Південь" також заходив до Ялти 3 липня 2018-го, надавши копії суднових документів, яких, за інформацією Реєстру судноплавства України, немає в базах даних і, судячи з усього, вони мають численні ознаки підробок.

"Ми бачимо приклад спроби, з одного боку, дискредитувати Реєстр судноплавства України, а з іншого - вбити клин між нами і західними партнерами, представляючи уявні заходи "українських суден" у закриті порти Криму за підробленими документами", - йдеться у повідомленні.

21 жовтня корабель РФ затримав ще одне судно українського порту посеред Азовського моря.

Зараз ви читаєте новину «Йшли під українським прапором: у Болгарії затримали судно із Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути