понеділок, 16 липня 2018 13:57

Сенцов голодує 64-день: російська спецслужба змінює його листи

Сенцов голодує 64-день: російська спецслужба змінює його листи
Листи Сенцова підробляють: подробиці. Фото: Русский Монитор

Політв'язень Кремля Олег Сенцов голодує у російській в'язниці 64-й день.

Українська актриса Римма Зюбіна розповіла, як російська спецслужба змінила останнього отриманого листа від в'язня. Про це воно розповіла в інтерв'ю сайту Сегодня.Lifestyle.

Зюбіна лист від Сенцова отримала 7 липня. З тексту вирізаний важливий фрагмент, де він пише про стан свого здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У тюрмах Росії більш ніж 70 українських бранців - "Крим SOS"

"В одному з листів Олег написав мені про те, що в нього вливають "багато різних рідин". А ось в останньому листі є один дивний момент... Олег пише рівно кожен рядок. Так, не розбірливо, але рівно. І раптом у тому місці, де він розповідає про те, як себе почуває: "Моє здоров'я не таке прекрасне, як може здатися деяким уповноваженим", я побачила, що фраза написана над рискою, і наче зависла в повітрі. Тобто там щось вирізали. До того ж наступне речення починається не з великої літери: "... кожен бачить те, що він хотів би побачити". Але навіть коли він закінчує лист, все одно пише слова рівно: "Обіймаю, поважаю, Олег, дата". І тільки в тій частині тексту подвійна риска, мабуть, щось вирізали та змонтували сторінку так, як їм було потрібно. Я була дуже здивована, що саме це речення пропустили", - розповідає Римма Зюбіна.

У соцмережі двоюрідна сестра українського політвязня Олега Сєнцова Наталя Каплан емоційно відреагувала на закиди щодо дій та наданої про брата інформації.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов голодує 64-день: російська спецслужба змінює його листи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути