субота, 11 серпня 2018 09:19

Путін обіцяв відгукнутися на ситуацію з Сенцовим

Путін обіцяв відгукнутися на ситуацію з Сенцовим
Сенцов помирає в російській тюрмі. Фото: Людмила Денисова

До російської влади з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших українських політв'язнів звернулося посольство США в Росії.

"Ми, як і раніше, серйозно стурбовані погіршенням стану здоров'я Олега Сенцова в тюрмі. Закликаємо звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів з гуманітарних міркувань", - йдеться у заяві, опублікованій у Твіттері.

Раніше з проханням звільнити Сенцова до Путіна звертався президент Франції Еммануель Макрон.

Путін пообіцяв "відгукнутися" на ситуацію з українським політв'язнем Олегом Сенцовим, стан якого різко погіршився через голодування. Це сказав Макрону у телефонній ромові, повідомляє Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не боїться смерті Сенцова - український дисидент

Макрон наполягав на необхідності термінового рішення. Натомість у інформації прес-служби Кремля не згадане ім'я Сенцова. Лише повідомляється, що лідери обох країни говорили про Сирію та "деякі інші теми".

Четверта криза, за якої відмовляють внутрішні органи, може початися в українського політв'язня Олега Сенцова в будь-який момент. Він голодує в російській колонії 89-й день.

Зараз ви читаєте новину «Путін обіцяв відгукнутися на ситуацію з Сенцовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути