четвер, 21 лютого 2019 16:50

Лавров заявив, що Україна разом з НАТО готують провокації під мостом

Лавров заявив, що Україна разом з НАТО готують провокації під мостом

Міністр закордонних справ Россії Сергій Лавров назвав прохід українських військових кораблів через Керченську протоку спробою прориву.

Він додав, що ці, на його думку протиправні дії, готуються за участю міжнародних спостерігачів та НАТО, передає Інтерфакс.

"Зараз керівництво України готує чергову незаконну спробу прориву без всяких запитів, без дотримання заходів безпеки, без лоцмана. Причому опитують, як мені сказали, країни НАТО із запрошенням направити своїх представників на ці кораблі для того, щоб разом з НАТО прориватися через Керченську протоку", - висловив Лавров свою думку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розірвання договору по Азову не є панацеєю" - Павло Клімкін

Він також додав, що інтеграція України в НАТО це провокація, яка порушує Мінські домовленності та направлена на їх розірвання.

Росіяни завідомо не виконують Мінські угоди, під якими стоїть їхній підпис. Про це сказав представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання конфлікту на Донбасі Євген Марчук у Верховній Раді.

Він розповів, як проходять переговори у Мінську.

"Добре пам'ятаємо, як у 14-у році Росія підписала три мінських документи і порушила їх всі. Почала активні наступальні дії, зайняла важливий залізничний пункт Дебальцеве і практично 1642 квадратних кілометри української території", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Лавров заявив, що Україна разом з НАТО готують провокації під мостом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути