Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2018 16:03

ФСБ у Криму отримала новітнє озброєння для морських "патрулів"

В окупованому Росією Криму так звані "прикордонники" отримали на озброєння новий катер на повітряній подушці А-25ПС.

Автор: primechaniya
  У Криму ФСБ отримала катери-амфібії А-25ПС
У Криму ФСБ отримала катери-амфібії А-25ПС
Це перший у Росії катер даного проекту, зроблений спеціально на замовлення Прикордонного управління ФСБ по Криму, йдеться у повідомленні окупантів.

"Цей броньований катер може вмістити цілий взвод і здатний розігнатися до 50 вузлів, на ділянці, де він буде нести службу, - це достатня швидкість. Катер може пересуватися водою, сушею і льодом і жодних обмежень через погоду для нього не існує", - розповів офіцер-окупант Артем Коваль.

Автор: primechaniya
  У Криму ФСБ отримала катери-амфібії А-25ПС
У Криму ФСБ отримала катери-амфібії А-25ПС

За словами начальника служби у Джанкої прикордонного управління ФСБ Росії по РК Олексія Знам'янського, кримські "прикордонники" отримають ще не один такий катер.

"Це єдиний катер свого роду в Росії, його основне завдання - патрулювання, десантування і захист державного кордону. Це не останній такий катер на нашій ділянці", - заявив окупант Знаменський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідник пояснив, чому Росія не зможе використати свій флот в Азовському морі

Крім того, зазначається, що катер проекту А-25ПС був розроблений у суднобудівній компанії "Аероход" у Нижньому Новгороді і зібраний на заводі "Море". До 2020-го планується створити 20 подібних катерів. Довжина судна 17 м, ширина - 8 м. Дальність ходу - до 500 км.

Моряки-українці не зможуть ходити на суднах під незаконно збудованим Керченським мостом. Росіяни заявляють капітанам, якщо на судні, що проходить під мостом, буде хоч один українець, судно стоятиме не менше 3-4 днів.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ у Криму отримала новітнє озброєння для морських "патрулів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути