Ексклюзиви
вівторок, 30 червня 2020 12:26

Делегація депутатів Європейського парламенту відвідає Крим

Делегація депутатів Європейського парламенту відвідає Крим
Французька делегація відвідає анексований Крим. Фото: reuters.com

Делегація французьких депутатів Європарламенту відвідає анексований Крим із 3-денним візитом.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на російські ЗМІ.

Про візит російських журналістів повідомив так званий глава комітету кримського парламенту з народної дипломатії та міжнаціональних відносин Юрій Гемпель.

"Делегація депутатів Європейського парламенту відвідає Крим з 30 червня по 2 липня. Всі вони є депутатами Європарламенту від Франції", — уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада зареєструвала два важливі законопроєкти по Криму

Очолить делегацію депутат Європарламенту, член комітету у закордонних справах, президент Асоціації "Франко-російський діалог" Тьєррі Маріані.

"У рамках візиту члени делегації як експерти відвідають виборчі дільниці в Ялті та Сімферополі й оцінять процес голосування щодо поправок до Конституції Російської Федерації", — сказав Гемпель.

Маріані є автором скандальної заяви про те, що Крим — російська територія, й світова спільнота начебто має це визнати. Проти нього та інших французьких парламентарів, які відвідували український півострів після анексії, ще 2016 року в Україні відкрито кримінальне провадження за ст. 332-1 за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму.

У МЗС України підкреслили, що поїздки закордонних політиків до анексованого Росією півострова не мають статусу офіційних.

Зараз ви читаєте новину «Делегація депутатів Європейського парламенту відвідає Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути