Ексклюзиви
понеділок, 12 червня 2017 18:24

"Кримнаш", ВВВ і відкриття Арктики - у школах Росії курс патріотичного виховання

"Кримнаш", ВВВ і відкриття Арктики - у школах Росії курс патріотичного виховання
Патріотичне виховання в РФ. Архівне фото Крим.Реалії

У новому навчальному році псковських школярів чекає оригінальний факультатив: уроки патріотичного виховання від відомого російського письменника Олександра Проханова. Судячи з анонсів, курс дуже політизований. Крім історії військових перемог РФ Проханов пропонує розповідати дітям про Крим і Арктику - точки, де намагання Росії наштовхуються на протидію інших світу цього. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

З точки зору істинного патріота, просто знати і пам'ятати факти вітчизняної історії недостатньо, впевнений письменник Проханов:

"Історичні уявлення, якщо людині чітко не нагадувати про його предків, про його історію, про його значення в цьому світі, гаснуть і тьмяніють. І людина втрачає цю величезну вертикаль, якою він пов'язаний з небесами, з величчю, з піднесенням, з благодаттю. Необхідно вибудувати це все в більш правильну, складну, російську історіографію", - у своєму звичному стилі Проханов роз'яснює мету російського шкільного курсу патріотичного виховання, який розробили члени Ізборського клубу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські реалії: на святкування дня РФ зганяють бюджетників

Ця новина прилетіла з Петербурзького економічного форуму.

"Андрій Турчак і Олександр Проханов домовилися про те, що з 1 вересня у псковських школах введуть урок патріотизму", - написала 1 червня в своєму інстаграмі прес-секретар псковського губернатора Оксана Ширан.

Подробиць про нову програму було небагато. Повідомлялося, що авторство навчального курсу належить членам Ізборського клубу, а в його зміст включені три основні теми - Велика Вітчизняна війна, Крим і відкриття Арктики.

"Уроки проходитимуть у формі факультативних занять. Члени Ізборського клубу розраховують, що освітня програма з патріотичного виховання буде впроваджена у російські школи і університети", - доповнила Ширан.

До Криму пливе напівпорожній круїзний лайнер з Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Кримнаш", ВВВ і відкриття Арктики - у школах Росії курс патріотичного виховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути