Ексклюзиви
четвер, 04 листопада 2010 13:30

Через 10 років кияни питимуть якісну воду з кранів

 Через 10 років кияни питимуть якісну воду з кранів
Київрада затвердила цільову програму "Питна вода Києва на 2011-2020 роки".

За відповідне рішення на засіданні 4 листопада проголосували 106 депутатів.

Загальна вартість програми складе 7,8 млрд. грн., з них із Держбюджету повинно бути виділено 1,7 млрд грн., з міськбюджету - 2,5 млрд. грн., за рахунок коштів "Київводоканалу" - 1,2 млрд. грн., за рахунок коштів інвесторів - 2,3 млрд. грн.

Виконання Програми планується здійснити в 2 етапи:

у 2011-12 роках виконати найважливіші невідкладні заходи: розпочати реконструкцію очисних станцій, системи обробки промивочних вод, організувати перехід на знезараження води гіпохлоридом натрію, розпочати заміну застарілих насосів на насосних станція, закупити необхідне сучасне обладнання для ремонту мереж, відновити роботу бюветів тощо.

у 2013-20 роках передбачається завершити реконструкцію водоочисних станцій, запровадити мікрофільтарцію води на дніпровській водоочисній станції, перейти на комплексні методи знезараження, виконати проектування та будування очисних споруд артезіанської води, запровадити автоматизовану систему управління комплексом водопостачання тощо.

"Я думаю, що при виконанні цієї програми через 10 років у крані кожного киянина буде вода, яка буде відповідати стандарту", - повідомив доповідач з питання Олександр Мазурчак.

Програма розроблена ДП "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства".

Згідно з проектом рішення, КМДА повинна до 31 грудня розробити доповнення до програми, зокрема щодо забезпечення якісною водою шкільних, дошкільних та медичних закладів.

Як відомо, джерелами питного водопостачання в Києві є річки Дніпро і Десна (89%), підземні водоносні горизонти (11%).

Нагадаємо, раніше компанія "Київводоканал" заявляла про неможливість постачання питної води відповідно до введених Міністерством охорони здоров'я санітарних норм і гігієнічних вимог.

Українська правда, proUA

Зараз ви читаєте новину « Через 10 років кияни питимуть якісну воду з кранів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути