понеділок, 20 вересня 2010 13:19

У Києві шахраї пересіли на евакуатори

У Києві шахраї пересіли на евакуатори
У Києві з"явився новий вид шахрайства. Автомобілі "евакуюють" з невстановлених місць паркування і потім за 200-300 гривень повертають автовласникам.

Найчастіше "кидають" приїжджих водіїв, які не знають, що з лютого евакуаторам заборонили вивозити машини за неправильну стоянку.

"Я приїхав до Києва в гості до сестри і заїхав на її прохання на Шпалерний ринок, - розповів "Сегодня" житель Овруча Анатолій Степанович, - щоб не платити за паркування, залишив машину на узбіччі, повертаюся - її вже збираються вантажити на евакуатор! Мовляв, я порушив правила, і тепер треба їхати на штрафмайданчик оформляти порушення. На майданчик мені їхати не хотілося, і ми домовилися за 200 гривень. А потім мені племінник розповів, що у вас вже рік, як скасували евакуатори".

Інший подібний випадок стався вже з київським водієм в районі Поштової площі. Йому "визволення" авто обійшлося в 300 грн.

"Я був на зустрічі, коли у мене спрацювала сигналізація, виходжу - починають вантажити машину на евакуатор, - сказав Валерій Миколайович, - я так розгубився, що заплатив. До міліції потім не звертався, сам винен".

Директор КП "Київпарктранссервіс" Олена Поліщук запевнила, що її підлеглі не евакуюють авто за неправильну парковку, а тільки вивозять із місць аварії, і вона нічого не чула про лжеевакуатори.

Але, за її словами, завантажити машину на платформу може тільки досвідчений "евакуаторник": новачкові це зробити непросто.

Інше питання, що придбати евакуатор можна вільно. Такий автомобіль можна купити за $ 12-15 тисяч, а щоб ними управляти, достатньо отримати ліцензію Мінтрансу на вантажоперевезення (видається на 5 років за 300 гривень) і права категорії "С".

"У ДАІ поки не надходили сигнали про лжеевакуатори, - зазначив начальник прес-служби ДАІ МВС України Євген Кравець, - але це однозначно шахрайство. Якщо вашу машину намагаються вивезти з парковки без вашої згоди - це викрадення. Відразу ж телефонуйте в міліцію!".

Зараз ви читаєте новину «У Києві шахраї пересіли на евакуатори ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути