Ексклюзиви
середа, 08 вересня 2010 16:16

Київводоканал: Якісна вода у столиці - це неможливо

Київводоканал: Якісна вода у столиці - це неможливо

Компанія "Київводоканал" заявляє про неможливість постачання питної води відповідно до введених Міністерством охорони здоров"я санітарних норм і гігієнічних вимог.

Про це на прес-конференції заявила заступник начальника технологічного відділу департаменту експлуатації водопровідного господарства компанії Вікторія Гармаш.

Гармаш розповіла, що з 19 серпня в Україні наказом Мінохорони здоров"я N400 введені нові стандарти на питну воду замість призупиненого ГОСТ 2874-82, згідно з яким до якості питної води за деякими показниками висуваються жорсткіші вимоги.

"Треба сказати, що за деякими показниками наші очисні споруди не в змозі подавати воду, яка б відповідала цим стандартам", - сказала Гармаш.

Вона відзначила, що очисні спорудження "Київодоканалу" проектувалися 50-60 років тому і були розраховані на іншу якість води у водозаборах. Тому на сьогоднішній день вони не в змозі забезпечити гарантовану якість води, що постачається киянам, за деякими нововведеними показниками.

При цьому Гармаш акцентувала увагу на необхідності модернізації очисних споруд "Київодоканалу".

"Без виділення необхідних коштів, без, в першу чергу, реконструкції водопровідних станцій Києва, артезіанського водопроводу, артезіанських станцій говорити про можливість постачання киянам якісної питної води неможливо", - сказала вона.

Гармаш не змогла назвати суму, необхідну для даної реконструкції, відзначивши, що вона обчислюється мільйонами гривень.

Як відомо, водопостачання Києва здійснюється з 3 джерел: поверхневих водозаборів Дніпра, Десни і підземних артезіанських свердловин. Щодня Київ споживає до 1 млн. куб. метрів води.

proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Київводоканал: Якісна вода у столиці - це неможливо ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути