Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2019 10:30

Журналістське розслідування викрило, хто забудує ділянку Генпрокуратури

Журналістське розслідування викрило, хто забудує ділянку Генпрокуратури
Замовником будівництва на ділянці Генпрокуратури є ТОВ "Оболоньторгстандарт". Фото:eimg.pravda.com

У центрі столиці на ділянці на території заводу "Арсенал" збудують житловий будинок. Землю передали в користування Генпрокуратурі.

Компанії, які отримали право збудувати багатоповерхівку, пов'язані з другом глави Адміністрації президента Зеленського Андрієм Богданом і кандидатом у депутати Верховної Ради від партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука, повідомляють журналісти проєкту "Наші гроші".

Замовником будівництва на ділянці Генпрокуратури є ТОВ "Оболоньторгстандарт", а генпідрядником – ТОВ "Спецмехбуд 21". Про це свідчать документи на будівництво, розміщені на сайті майбутнього ЖК Philadelphia Concept House. Майбутній комплекс фактично буде розташований на Кловському узвозі, 19 у Києві. Згідно з експертним звітом, виконаним за замовлення "Оболоньторгстандарту", буде збудовано 17-поверхову будівлю на 65 квартир. Генпідрядник ТОВ "Спецмехбуд 21" отримав дозвіл на виконання будівельних робіт 4 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і олігархи: хто кого

Компанії пов'язані із Андрієм Вавришем. Він є ексзаступником директора Департаменту містобудування Київської міської держадміністрації. Зараз – засновник і CEO компанії SAGA Development (раніше Riverside Development), друг глави Адміністрації президента Андрія Богдана.

А також – із екс-чиновником Дмитром Ісаєнком – екс-заступником Мінрегіонбуду, якого звільнили через скандал із отриманням статусу учасника бойових дій на Донбасі. Тепер він балотується до парламенту під номером 15 за списками партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука. Із Ісаєнком пов'язують групу будівельних компаній Perfect Group.

Державне бюро розслідувань із лютого розслідує провадження про службову недбалість щодо незаконної забудови фірмою "Кадорр-Київ Плюс" ділянки на вулиці Жилянська, 68 у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Журналістське розслідування викрило, хто забудує ділянку Генпрокуратури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути