Ексклюзиви
середа, 26 листопада 2008 11:17

Завтра "Київенерго" розпочне відключення перших боржників

Завтра "Київенерго" розпочне відключення перших боржників
АК "Київенерго" має намір почати з 27 листопада 2008 р. відключення підприємств і установ, що фінансуються з міського і районних бюджетів міста, які мають заборгованість за спожиту електроенергію. Про це говориться в офіційному листі "Київенерго" до Київської міської державної адміністрації.

Компанія зазначає, що установами та організаціями, що фінансуються з міського та районних бюджетів столиці наразі сплачено лише 13% за споживання електричної енергії. Так, прогнозоване споживання електричної енергії установами та організаціями, що фінансуються з міського та районних бюджетів Києва у листопаді поточного року становить 15 млн 369 тис. грн. При цьому, станом на 1 листопада цього року борг за електроенергію цих установ вже становив 6 млн 682 тис. грн. Наразі цією категорією споживачів до АК "Київенерго" сплачено лише 2 млн 34 тис. грн.

У листі наголошується, що згідно із законодавством, з метою уникнення більш вагомих наслідків для компанії та енергосистеми столиці, АК "Київенерго" з 27 листопада 2008 р. буде вжито ряд заходів щодо обмеження електроспоживання боржників. "Постанова Кабінету міністрів України від 9 квітня 2002 р. N475 "Про внесення змін до порядку постачання електроенергії споживачам", та "Правила користування електричною енергією" визначають, що відповідальність за можливі наслідки у зв"язку з відключенням об"єктів енергопостачання покладається на керівників підприємств, установ та організацій, які заборгували за спожиту електричну енергію", - говориться у листі.

Внаслідок неповних та невчасних розрахунків, АК "Київенерго" є одним з найбільших боржників перед Державним підприємством "Енергоринок" за придбану у листопаді електричну енергію. У зверненні до Київської міської державної адміністрації АК "Київенерго" наголошує на застосуванні термінових заходів для розрахунків за спожиту електричну енергію установ і організацій, що фінансуються з міського та районних бюджетів Києва, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Завтра "Київенерго" розпочне відключення перших боржників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути