Ексклюзиви
вівторок, 02 жовтня 2007 07:06

Замість "Квартири Бабуїн" буде джаз-клуб

Автор: фото: Наталя ЧУБЕНКО
  У новому клубі триває ремонт. ”Джорджію” обіцяють відкрити за тиждень-два
У новому клубі триває ремонт. ”Джорджію” обіцяють відкрити за тиждень-два

Один із трьох ресторанів-книгарень мережі "Бабуїн" закрили ще наприкінці травня. Незабаром на розі вул. Хорива та Житньоторзької (Поділ) відкриють джаз-клуб "Джорджія".

Власникам "Бабуїна" збільшили оренду вдвічі. Тому вони виселилися. Нині у приміщенні триває ремонт.

— Орендодавцеві нас порекомендували спільні знайомі. Платимо трохи більше, ніж платили власники "Бабуїна". Вартість оренди не набагато нижча, ніж на Хрещатику, — розповідає Анатолій, років 50, один із власників нового клубу. Бізнесмен каже, що в Києві він — людина нова. Клуб відкриває з "досить відомим українським політиком". Тому прізвища не називає.

— Раніше тут грали джаз, рок і всяку попсу. У нас звучатиме музика найвідоміших джаз- та блюзколективів Англії, Франції, США, — веде далі власник. — Взагалі я не розумію, як раніше тут поєднували кафе й книгарню. Це — бардак.

"Джорджію" мали відкрити 27 вересня. Та Анатолій каже, що "бабуїни" виселялися надто довго — кілька тижнів забирали книги.

Кияни заходили у "Бабуїн" на бізнес-ланчі й філіжанку кави. Відвідувачам подобався український стейк, теплий курячий салат, фірмова піца та яблучний пиріг. Усе це коштувало недорого. Власники "Джорджії" говорять, що бізнес-ланчів в їхньому закладі не буде.

— Це елітний клуб, тому й ціни тут будуть високими. Не хочу, щоб за п"ять гривень, за які відвідувач замовить каву, псував посуд, витоптував підлогу і так далі. "Джорджія" швидко завоює свого відвідувача, — переконаний Анатолій.

На місці ще однієї кав"ярні мережі "Бабуїн" (на вул. Богдана Хмельницького) кілька місяців тому відкрили гастроном "Альма". Нині з книгарень-кав"ярень залишилося лише кафе "Антресоль" на бульв. Шевченка (напроти Бессарабки).

Кажуть, власники "Бабуїна" досі підшуковують місце для своїх закладів.

Зараз ви читаєте новину «Замість "Квартири Бабуїн" буде джаз-клуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути