Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2007 07:08

За в"їзд до Гідропарку братимуть 50 гривень

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Зараз під кафе ”Васильок” у Гідропарку паркуються не тільки службові автомобілі, а й транспорт відвідувачів
Зараз під кафе ”Васильок” у Гідропарку паркуються не тільки службові автомобілі, а й транспорт відвідувачів

Керівник Дніпровської райдержадміністрації Олександр Сотников, 52 роки, пропонує встановити плату за в"їзд на територію парку відпочинку "Гідропарк".

— Через платний в"їзд автомобілів стане менше в Гідропарку, і це покращить санітарний стан острова, — каже Сотников. — Та ще й несанкціоновану торгівлю дозволить упорядкувати.

За його словами, автівки поділять на три категорії. Спецтранспорт, а саме машини міліції, швидкої допомоги та пожежні в"їжджатимуть на територію "Гідропарку" безплатно. За в"їзд службового транспорту заклади торгівлі та розваг платитимуть 10–15 грн — щоправда, тільки ті, які мають усі потрібні дозволи для роботи на острові. Усім іншим автомобілістам за те саме доведеться віддавати по 50 грн.

Плату за в"їзд планують запровадити вже в травні. Збиратиме гроші Дніпровський райпарксервіс. Зараз місток, який сполучає острів Гідропарк із Долобецьким островом, перекрито шлагбаумом. Службові машини туди проїжджають за пропусками.

Водночас фінансовий директор "Гідропарку" Василь Фьодоров, 58 років, стверджує, що ніяких розпоряджень щодо встановлення плати за проїзд від мерії та райдержадміністрації він не отримував.

— Це неправильно. По "Гідропарку" роз"їжджатимуть багатії на "мерседесах", а прості люди вимушені будуть ходити пішки, — зауважує він.

Фьодоров вважає, що в"їзд до Гідропарку треба заборонити всім автомобілям, за винятком службових та спецтранспорту. Вони їздитимуть по пропусках.

Працівники розважальних закладів Гідропарку чули про майбутній платний в"їзд. В адміністрації кафе "Сова" розповіли, що коштуватиме пропуск для автомобілів, які обслуговують кафе, близько 200 грн на рік. Працівники закладу обурюються:

— Ми тут працюємо, а не відпочиваємо. Хай краще беруть гроші з приватних таксистів, — каже 53-річний водій КАТП N 13062 Олександр Валерко, який привіз ящики з горілкою для кафе.

Молодий експедитор компанії "Союз-Віктан", який також розвантажував автівку, не назвавшись, сказав, що йому однаково, чи буде платний в"їзд, чи ні. Мовляв, фірма все одно платитиме і працюватиме далі.

Зараз острів Гідропарк готують до відкриття сезону, яке планують провести 20 квітня.

Зараз ви читаєте новину «За в"їзд до Гідропарку братимуть 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути