вівторок, 18 березня 2008 07:10

З парку "Нивки" вивезли 300 кубометрів сміття

Автор: фото: Андрій Шматов
  Представник комунального підприємства
Представник комунального підприємства

На вихідних у місті вперше прибирали парк від сміття "за гроші". Організатор акції, Шевченківська райдержадміністрація, заявила, що платитиме по 5 грн за кожен столітровий пакет сміття.

Усього до парку "Нивки" прийшли в суботу зранку приблизно 500 осіб. Більшість — школярі та студенти. Збиралися біля пам"ятника більшовицькому керівникові радянського уряду УРСР Дем"янові Коротченку, що поряд зі станцією метро Берестейська.

— Ви охопите ту частину лісу, збирайте все листя, — дає вказівки старший чоловік підліткам.

Хлопці прибирали парк від сміття з 8.30. Після реєстрації їм видали пакети, граблі й рукавиці.

— Йшов, прочитав на стовпі оголошення. Чому не підробити на вихідні? Я все одно на заробітках, — каже "ГПУ" Володимир Попов, 14 років. Хлопець приїхав до столиці разом із родичами.

Подружжя Вершиніних приїхало в парк також зранку.

— Та які гроші? Ми в усіх акціях, які проводить "Блок Литвина", беремо участь безкоштовно. Навіть граблі взяли з дому, — розповідає Валентин Вершинін, 71 рік.

Голова Шевченківської райдержадміністрації Віктор Пилипишин, 46 років, приїхав на суботник "мерседесом". Був одягнений у джинси, кросівки, білий гольф і синю жилетку.

— Два роки тому ми робили акцію з прибирання міста. На неї прийшли 25 людей. Зараз я задоволений, — каже Віктор Пилипишин. — Гроші за сміття роздаємо не ми, не влада, а спонсори — спілка підприємців Шевченківського району "Сузір"я" та комунальне підприємство "Лік". Взагалі, кожен житель міста має взяти мішок і позбирати сміття задарма.

Керівник району був на суботнику півгодини. Сміття не збирав. Дехто з громадських активістів говорив у парку, що Пилипишин має стати майбутнім міським головою.

— Рішили допомогти Вікторові Петровичу стати мером. Молюсь, аби він був мером, і це все-таки буде. Бо він багато робить для шкіл, дитсадків, — каже Любов Рудяченко, 57 років, мешканка вул. Туполєва, 20д, на Нивках.

Парком ходили двоє хлопців з автоматами "Нескафе" на спинах. Вони готували каву, давали її безкоштовно всім бажаючим. Пакети зі сміттям заповнювалися швидко. Учасники акції кажуть, найбільше у парку було будівельного сміття і розбитих скляних пляшок. Усім учасникам суботника давали взамін на повний сміттєвий пакет паперовий талон. На ньому написано — "на сдачу мусора". Талони обмінювали на гроші у двох наметах.

Софія Манзенко, 14 років, за годину зібрала чотири пакети сміття. Отриману двадцятку покладе до скарбнички. 25-річний Віктор прийшов на захід із друзями. Планували зібрати сміття на 200 грн.

— Ну як, на що потратимо? Субота ж, підемо з друзями на пиво, — каже.

Усього з парку вивезли три вантажівки і стільки ж тракторних причепів сміття. Організатори говорять, з "Нивок" вивезли 300 кубометрів непотребу. Роздали 5 тис. грн. На початку акції сказали, що мають 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «З парку "Нивки" вивезли 300 кубометрів сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути