Ексклюзиви
неділя, 18 березня 2007 17:27

Віктор Супрун спалив себе у квартирі

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Наталія Мартиненко показує балкон на восьмому поверсі, де стався вибух
Наталія Мартиненко показує балкон на восьмому поверсі, де стався вибух

Минулого четверга о 9.56 ранку в будинку на вул. Лебедєва-Кумача, 28/32 (Караваєві Дачі) пролунав сильний вибух.

В однокімнатній квартирі на 8-му поверсі мешкав 65-річний Віктор Супрун. Пожежники прибули через 15 хв. Обгоріле тіло чоловіка знайшли на кухні.

— Я була у ванні, раптом щось як бабахне, аж увесь будинок затрусився. Вибігла на балкон, бачу, з вікон сусіда дим іде, — каже "ГПУ" Наталія Мартиненко, 53 роки, сусідка Супруна.

Рятувальникам не відразу вдалося потрапити до квартири — вхід до помешкання відділяли міцні броньовані двері. Довелося входити через балкон. Вогонь загасили через півгодини, о 10.29. Однокімнатна "гостинка" вигоріла повністю. Заходити до неї — страшно. У коридорі — чорні стіни, обвуглений холодильник. Навколо нього розкидано кілька банок консервів "кілька в томаті". У помешканні знайшли три каністри з-під бензину.

Сусід загиблого 43-річний Віктор розповів "ГПУ", що після вибуху під"їзд обійшли міліціонери, повідомили мешканцям власну версію пожежі.

— Міліціонер розповів, що близько десятої ранку Віктор Супрун зателефонував своєму пасинкові на мобільний. І сказав: "Я облив квартиру бензином, відкрив конфорки на плиті. Залишилося тільки чиркнути сірником". Після цього квартира вибухнула, — стверджує сусід.

Віктор Супрун тривалий час працював на підприємстві "Поліграфкнига" (Боженка, 3), завідував електрокарами. Там і отримав квартиру. Кілька років тому вийшов на пенсію. Заробляв тим, що розвозив на тачці по сусідніх під"їздах і розкладав по ящиках безкоштовні рекламні газети.

Був розлучений. Невідомо, чи мав рідних дітей, але від останнього шлюбу в нього залишився пасинок Сергій (чоловікові приблизно 35 років). Сусіди розповідають, що зо три роки тому він купив Супрунові будинок у селі під Києвом. А той переписав  пасинкові квартиру на Лебедєва-Кумача.

Якийсь час пенсіонер мешкав за Києвом. Там йому не сподобалось, і десь рік тому він повернувся до міста.

Його сусідка Наталія Мартиненко каже, що останній рік у квартирі жили троє: її власник та Сергій зі своєю співмешканкою.

— Ніколи не чула, аби вони сварилися. Віктора Супруна ніхто ніколи не бачив п"яним. Він завжди зі всіма вітався, сусідам часто допомагав щось до хати донести. Хороший був чоловік, — ділиться з "ГПУ" пані Наталія.

Мешканці під"їзду мають власну версію пожежі. Вони вважають, що пенсіонер не хотів залишати квартиру пасинкові, тому пішов на суїцид. Якби Віктор хотів звести рахунки з життям, квартири б не нищив, та й пасинкові не телефонував би, переконані сусіди.

Вони бачили Сергія тоді, як пожежники гасили вогонь. За їх словами, той приїхав, постояв хвилин п"ятнадцять під під"їздом, на восьмий поверх не піднімався. А потім розвернувся і поїхав.

Подібний випадок стався у Києві минулої середи. Пенсіонерка вирішила помститися родичам і спалила будинок на вул. Примакова (Святошин). Рятувальникам жінка пояснила, що так помстилася родичам за присвоєння її грошей, відкладених на її похорон. Приватний будинок повністю вигорів із середини.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Супрун спалив себе у квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути