Ексклюзиви
пʼятниця, 29 січня 2021 12:42

Викладачка київського університету дружить із бойовиками і просить вибачення в Росії - усе про гучний скандал

Автор: facebook.com/yevzhik
  Євгенія Більченко оскандалилася в Україні
Євгенія Більченко оскандалилася в Україні

Скандальна викладачка філософії та культурології Національного педагогічного університету ім. Михайла Драгоманова Євгенія Більченко заявила про погрози її життю та здоров'ю. Зазначає, що так розплачується за інакодумство в Україні.

"Я подала заяву в поліцію. Вона зареєстрована. Я відсканувала понад 50 погроз із потоку в 3-4 тисячі коментарів. Це прямі погрози життю. Пишуть, що хочуть дізнатися мою адресу, прийти до мене і, очевидно, вбити", - заявила викладачка.

Більченко відома негативними висловлюваннями про Україну, підтримкою Росії та бойовиків на Донбасі. Знайомі кажуть, що із початком Революції гідності жінка мала проукраїнську позицію, брала участь у Євромайдані, але з роками думку змінила. 2017 року опублікувала статтю "У лещатах: доля поета Майдану", в якій заявила, що їй соромно за свою участь у Революції.

Сьогодні Більченко активно пропагує головні російські меседжі. Зокрема про те, що в Україні йде "громадянська війна", а "етнорадикали" при владі переслідують російськомовних громадян.

"Моя колонка - опозиційна, з критикою українського режиму, із закликами зупинити русофобію, нападки на російську мову та російськомовних людей, неадекватні навіть в умовах війни. Моє ім'я в Києві обросло скандальною аурою, яку створюють українські націоналісти", - говорила Більченко.

Автор: facebook.com/yevzhik
  Євгенія Більченко оскандалилася в Україні
Євгенія Більченко оскандалилася в Україні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такі люди не мають виховувати українців - захисники мови відреагували на скандал в НПУ ім. Михайла Драгоманова

Також викладачка регулярно виступає на пропагандистських каналах. А в одному з інтерв'ю зізналася в підтримці Л/ДНР і дружбі з терористом Захаром Прилепіним.

"Я постійно на зв'язку з містами, які перебувають під контролем Л/ДНР, зокрема, Горлівкою. Багато моїх друзів у Донецьку служать в батальйонах Л/ДНР", - стверджувала жінка.

Нещодавно спалахнув новий скандал із професоркою. Причиною став перехід української сфери обслуговування на державну мову. Більченко назвала його "маразмом" та "фашизмом", а Україну "лімфовузлом на тілі американської колонії".

Про Більченко записав відео і громадський діяч Сергій Стерненко. Каже, про розголос його попросили студенти університету ім. Михайла Драгоманова. Жаліються, що вона несе ватну пропаганду навіть під час лекцій.

"Професорка Більченко не поважає країну, в якій живе, працює і заробляє, мову цієї країни, вважає війну Росії проти України "громадянською війною", а демократично обрану владу - неонацистським режимом. Я пройшла Революцію гідності, допомагала армії та цивільним, виховую сина в повазі та любові до України, а тому просто не можу вчитися далі в Більченко і в університеті, який порочить усі принципи державної вищої освіти й на 7-му році війни закриває очі на подібні резонансні речі", - написала у Facebook студентка магістратури Марія Прошковська.

Керівництво та викладачі університету теж засудили вчинки Більченко, про що повідомили на сайті закладу. Проте Більченко досі там працює.

"Значна частина студентів, представників студентських самоврядних організацій та професорсько-викладацького складу висловилися про неприпустимість роботи викладача з такими переконаннями в НПУ ім. Михайла Драгоманова. Попри гостроту питання, значний суспільний резонанс та шкоду іміджу закладу, університет діятиме згідно з чинним законодавством. Розгляд справи пройде на засіданні Вченої ради університету", - йдеться в заяві голови Первинної профспілкової організації працівників університету Івана Горбачука.

Викладачка називає дії університету незаконними.

"Обіцяли, що мене запросять на це засідання ради. Але не запросили. Від ЗМІ та студентів, які мене підтримують, приховують місце і час проведення ради. Мені також невідомо, на підставі якого трудового законодавства це робиться. Якщо мене звільнять, то буде суд", - відповіла на заяву навчального закладу Більченко.

Міністерство освіти і науки України відреагувало на допис професорки кафедри культурології та філософської антропології Національного педагогічного університету ім. Михайла Драгоманова Євгенії Більченко щодо її критики мовного закону. У МОН наголосили, що тему мови можуть та мають обговорювати в демократичному суспільстві винятково з повагою і толерантністю.

Зараз ви читаєте новину «Викладачка київського університету дружить із бойовиками і просить вибачення в Росії - усе про гучний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути