Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2018 15:10

Віддати дитину у столичні садки стало значно простіше: як працює електронна черга

Віддати дитину у столичні садки стало значно простіше: як працює електронна черга
Сервіс "Запис в дитячий садок" працює автоматично. Запрошення надсилаються в особистий кабінет при наявності місць. Фото: Depositphotos

Від моменту запуску електронного сервісу "Запис у дитячий садок" 60 256 дітей отримали через систему місця у дошкільних навчальних закладах (ДНЗ).

Про це розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій столичної адміністрації Юрій Назаров.

За його словами, система є результатом роботи команди Kyiv Smart City, що займається розробкою нових можливостей та послуг.

Сервіс "Запис у дитячий садок" працює автоматично. Запрошення надсилаються в особистий кабінет при наявності місць. На затвердження у батьків є 10 днів. Ще 10 - для оформлення у садок. Якщо запрошення не буде прийнято у визначений термін, воно анулюється.

Місце у садку може бути як повного дня, так і короткотривалого перебування або інклюзія. Необхідний тип можна обрати у заявці. Кількість бажаних садків, куди можна подати заявку, - необмежена.

Для спеціальних груп необхідні висновки психолого-медико-педагогічної консультації та направлення районних управлінь освіти.

Пільга, якщо вона є, вказується в анкеті та підтверджується працівником управління освіти. Якщо пільга не буде підтверджена, інформація про неї не впливає на пріоритетність у надсиланні запрошень. Підтверджені пільги зазначені в списку заявок до ДНЗ в полі "додатково".

"Нещодавно ми внесли зміни до функціоналу сервісу. Раніше не відображався стан черги. Процес зарахування був непрозорим. Запрошення надсилали керівники садків з особистих поштовий скриньок. Тепер же вся інформація користувача та його дитини зібрана в особистому кабінеті. Списки черг стали відкритими, а їх оновлення - автоматичним. Система вміє аналізувати чергу і розсилати запрошення автоматично", - розповів Назаров.

Цікавим фактом, за словами директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА, є те, що перша дитина, яка була оформлена в садочок через нову систему, - це хлопчик із Запоріжжя.

"Матір дізналась про сервіс в інтернеті. Планувала переїзд до Києва і завчасно подала заявку до дитячого садочка. Ця історія чудово ілюструє зручність та необхідність створення онлайн-сервісів", - резюмував Назаров.

Зараз ви читаєте новину «Віддати дитину у столичні садки стало значно простіше: як працює електронна черга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути