Ексклюзиви
четвер, 22 лютого 2007 19:37

Венера Мораль шукає собі Аполлона

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Мати не дозволяла Венері до 16 років носити короткі спідниці
Мати не дозволяла Венері до 16 років носити короткі спідниці

У ПІЦЕРІЇ "Орнелла" на Глибочицькій, 28 працює офіціантка з рідкісними іменем та прізвищем — Венера Мораль. 26 лютого їй виповниться 18 років.

Дівчина мріє про власну двокімнатну квартиру на Подолі й чоловіка з незвичним іменем.

— Шукала в Інтернеті про своє ім"я, книжки купувала. Пишуть мало. Знаю, була грекиня Венера, мучениця. День янгола святкують 7 серпня — за православним календарем. І ще читала римську міфологію про богиню Венеру. Мені ім"я мама вибирала. Сестру назвала Таєю. У дитинстві мене звали Вєрою. А з 7-го класу називають Венерою. Зараз я не дозволяю називати себе Вєрою.

Прізвище у Венери — молдавське. Сім"я переїхала звідти до Києва 12 років тому, після смерті батька. Наголос правильно ставити на першому складі, але більшість знайомих, звісно, вимовляють прізвище дівчини на український манер. Дівчина закінчила дев"ять класів 124-ї київської школи (Поділ). Потім три роки навчалась у швейному ліцеї, але пішла звідти. Зараз збирає гроші на навчання в інституті легкої промисловості. Працювала в грузинському та в арабському кафе. В останньому навчилася танцю живота. Звільнилася, бо знайшла роботу ближче до дому. Разом із мамою Людмилою винаймають квартиру на Татарці. Півтора місяця тому Венера зайшла до піцерії пообідати. Спитала, чи потрібні офіціантки.

— Директорка, почувши моє ім"я, не повірила, — сміється. — Я показала документ. А вона каже: "Посмотрим, какая ты Венера".

Зізнається, що постійні клієнти заграють до неї. Залишають хороші чайові — у день виходить до 50 грн. А якось один залишив півсотні. Удома з кишень витрушує купу візиток клієнтів закладу.

— Коли чують, що мене звуть Венерою, часто кажуть: "Тоді я — Марс!" — розповідає офіціантка.

Хвалиться, що молоді люди пишаються знайомством із нею. Розповідають іншим про дівчину Венеру. У мобільних її ім"я завжди записують великими літерами.

— Коли мене на вулиці хтось гукає, то озираються аж з іншого боку дороги, — каже Венера.

Вона недавно розійшлась із хлопцем.

— Пішов, бо не покохав мене. Нічого страшного, кращого знайду. Не хочу Льошу чи Сєрьожу. Мені потрібен чоловік із відповідним іменем. Нехай буде Аполлон, — сміється.

Дівчина не збирається змінювати свого прізвища після шлюбу.

Зараз ви читаєте новину «Венера Мораль шукає собі Аполлона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути