пʼятниця, 18 липня 2008 07:15

Валентина Кравчук організувала ремонт у під"їзді

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Валентина Кравчук (справа) разом із сусідками Наталею та Олесею Вальдман (зліва) на четвертому поверсі відремонтованого під’їзду. Перед тим як фотографуватись, вони переодяглись. За квітами на підвіконнях доглядають мешканці відповідного поверху
Валентина Кравчук (справа) разом із сусідками Наталею та Олесею Вальдман (зліва) на четвертому поверсі відремонтованого під’їзду. Перед тим як фотографуватись, вони переодяглись. За квітами на підвіконнях доглядають мешканці відповідного поверху

Біла й чиста стеля, невеличкий столик, квіти у вазоні та дзеркало з написом: "Посмотрись, улыбнись, а потом иди". Так тепер виглядає коридор у першому під"їзді будинку N6 по вул. Вільде, що на Воскресенці.

— А ви як сюди потрапили? У нас же двері постійно зачинені, — питає кореспондента "ГПУ" Валентина Кравчук, 70 років. Жінка вийшла з квартири в білій футболці з символікою Блоку Юлії Тимошенко.

— Подобається вам у нас? А це ще не кінець, — додає Валентина Іванівна. — Ще постелимо на першому та другому поверхах лінолеум. І почепимо карнизи, фіранки, світильники.

Зі слів мешканців, із жовтня 2007-го вони почали говорити й радитися про ремонт у під"їзді. Депутат Дніпровської райради Юрій Малашенко купив за власні гроші нові вхідні двері до під"їзду. Потім вирішили зайнятися ремонтом.

Люди кажуть, раніше під"їзд був брудний, неприємний і обдертий. Вони звернулися до ЖЕКу N1009, написали список, що хочуть зробити всередині. Начальник відповів, що мають лише крейду та цемент, а решту будматеріалів треба купувати. Той самий депутат Малашенко купив фарби на 420 грн. Решту грошей збирали самі.

— Я спершу дала п"ять гривень, потім ще трохи. Не одразу ж усе робили, — пригадує пенсіонерка Олеся Вальдман, 86 років. — Узагалі, все організувала Валентина Кравчук. Знаєте, що таке енерджайзер? То це вона. Всіх обходила, пропонувала ремонтувати, навіть здружила всіх нас.

Ремонт у під"їзді завершили більше місяця тому. Нині там пофарбовані зеленою фарбою стіни, на них — вазони з квітами, витесані з дерева картини.

— Раніше стіни були синіми, це дратувало багатьох. А зелений впливає на людей заспокійливо, — каже Олеся Вальдман.

Люди шкодують, що не сфотографували старий під"їзд.

— А то відразу б побачили різницю, — каже, поправляючи фіранку, Валентина Кравчук. — Ремонт зробили, і тепер кожен поверх сам собі облагороджує територію. От чоловіки з другого поверху привезли очерет із рибалки. Я принесла дві штучні лілії, сусідка дала три маківки. Маємо у вазі гарну композицію, — сміється жінка.

Вона виносить дві таблички, які повісять на першому поверсі з дня на день. На одній — подяка за допомогу депутату Юрієві Малашенку. На другій — прохання до всіх візитерів, аби залишали за дверима цигарки, жувальні гумки та насіння. Просять також, аби не впускали сторонніх до під"їзду.

Тепер до ЖЕКу N1009 звернулися мешканці під"їзду N2. Вони теж хочуть зробили ремонт.

Дім N6 на вул. Вільде був збудований у 1966-му.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Кравчук організувала ремонт у під"їзді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути