Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 15:31

У Києві закриють фізико-математичний ліцей

У Києві закриють фізико-математичний ліцей
У Києві закривається ліцей №142 на вул. Політехнічній, 2в. Фото: "Сегодня"

У Києві закривається ліцей №142 на вул. Політехнічній, 2в. Батьків учнів попередили про закриття ліцею під час святкових вихідних, 9 березня. Пояснили, що будівля аварійна.

Батьки вимагають розібратися, наскільки достовірна ця інформація, пише "Сегодня".

"Ми, батьки 500 учнів ліцею №142, публічно звертаємося до небайдужих і просимо допомоги. Наш дорогий ліцей №142 у Солом'янському районі Києва визнали аварійним і рішенням комісії від 9 березня 2018 року закрили. Дітей перевели на дистанційне навчання, а фактично - викинули на вулицю. Приміщення, де діти можуть продовжити навчальний процес, немає. Термінів завершення реконструкції теж немає. Коштів на реконструкцію теж немає. Листи до відповідних інстанцій написали, але ми чудово розуміємо, що це будуть чергові відписки. Є побоювання, що комусь сподобалася ласа споруда, розміщена біля метро КПІ, за адресою вулиця Політехнічна, 2в. Ремонт буксуватимуть, а потім просто відберуть територію. Ми дуже хочемо зберегти наш ліцей у повному складі - викладачів і учнів", – йдеться у зверненні батьків ліцеїстів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 12-річну школярку врятували від можливого викрадача

У ліцеї №142 навчаються 534 дитини. Прийом у 5 і 8-10 класи здійснюється на конкурсній основі, оскільки ліцей має фізико-математичний і хіміко-технологічний профіль.

"Ця школа спеціалізована. Таких в Києві три і тут діти обдаровані. Вони пройшли відбір з усього Києва", — говорить мама 7-класника, передає "Громадське радіо".

Рішення про те, що заняття відміняють прийняли згідно з висновками експертизи, пояснив перший заступник голови Солом'янської райадміністрації Володимир Бялковський.

"Солом'янська РДА прийняла рішення призупинити навчання саме в будівлі цього ліцею, ввести дистанційне навчання і здійснити заходи щодо переведення дітей в інші навчальні заклади Солом'янського району. Це пов'язано в тим, що на цей момент ми маємо висновки обстеження технічного стану будівлі, за якими цю будівлю визнали аварійною", — повідомив він.

"Ми зараз плануємо перевести 142 ліцей. Цього року відкрили нове приміщення школи, яке стояло недобудованим. Заклали тільки фундамент. Його вже добудували. Туди перевели діючий ліцей "Інтелект", і туди ми плануємо перевести ліцей 142", — сказала директор департаменту освіти КМДА Олена Фіданян.

За останні 6 років в Україні закрили 146 вузів. Найбільше — протягом останніх 2 років.

Зараз ви читаєте новину «У Києві закриють фізико-математичний ліцей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути