Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2007 07:07

В "Домашній кухні" голуби клюють із тарілок

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  У санстанції нагадують, що міські голуби переносять інфекції. Годувати їх краще у відведених для цього місцях
У санстанції нагадують, що міські голуби переносять інфекції. Годувати їх краще у відведених для цього місцях

На Подолі в ресторані швидкого харчування "Домашня кухня" на вул. Костянтинівській, 2 пообідати можна за 15 грн. Однак доведеться вистояти 20 хв. у черзі, а можливо, поділити свій обід із міськими голубами. Птахи клюють просто із тарілок відвідувачів.

— Я сюди ходжу, тут ціни помірні і близько. На вулиці звичайно не сідаю, бо голуби заклюють, — каже 47-річна продавець Тетяна Малик. — А сьогодні мусила сісти, бо всередині місця немає. У моєї сусідки минулого тижня голуб клюнув 5-річну доньку в руку, коли та відганяла птаха від тарілки.

У цей час сірий голуб із брудним пір"ям сідає мало не в тарілку хлопця за столиком навпроти. Той у цей час розмовляє по мобільному. Голуб клює смажену картоплю. Хлопець відганяє і продовжує обідати.

— А що робити? Я ж заплатив, не буду викидати. До того ж, я дуже зголоднів, — каже 25-річний Володимир, відмовляється  називати прізвище. — Якщо пташиним грипом не захворію, інше не страшно.

Адміністрація "Домашньої кухні" розводить руками — мовляв, кому не подобається обід із голубами, той може обідати всередині зали. Щоправда, знайти там місце, як це зауважила Тетяна Малик, можна не завжди.

Заступник головного санітарного лікаря Києва Світлана Білецька наголошує: від голубів можна заразитися не тільки пташиним грипом.

— Наприклад, вони переносять орнітоз, — каже вона. — Він уражає легені, нервову систему, печінку та селезінку. Не можна їсти з тарілки, з якої вже поклював голуб. Птахи сідають в сміття, їдять будь-що і будь-де. У випадку з дитиною треба було обробити рану.

Взагалі, кількість голубів у місті потрібно регулювати, твердить Світлана Білецька. Зокрема, годувати їх бажано в облаштованих для того місцях. У Києві не раз реєстрували випадки, коли люди заражалися від птахів.

— Найчастіше буває навесні — тоді птахи найбільше хворіють, — кажуть у санстанції.

Мер Лондона розлякує голубів мегафонами

Мер Лондона Кен Лівінґстон заборонив городянам годувати голубів на Трафальгарській площі. Йому не подобається, що птахи випорожнюються на колону Нельсона. Мовляв, голуби переносять чуму.
— Вони шкодять здоров"ю людей, — каже Кен Лівінґстон. Проти голубів використовують соколів та розлякують їх мегафонами.

Зараз ви читаєте новину «В "Домашній кухні" голуби клюють із тарілок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути