середа, 21 травня 2008 07:14

Усі кияни отримають доступ до якісної медицини

  Кандидат у мери столиці Віталій Кличко (за трибуною) і його команда презентує програму ”Обличчям до киян”
Кандидат у мери столиці Віталій Кличко (за трибуною) і його команда презентує програму ”Обличчям до киян”

Нинішні проблеми столичної медицини добре відомі кожному киянинові: високий рівень корумпованості, фактичне порушення конституційного права на одержання безкоштовної та якісної медичної допомоги, неналежна якість послуг.

Кандидат на посаду київського міського голови Віталій Кличко під час зустрічей із виборцями неодноразово наголошував, що реанімація столичної сфери охорони здоров"я є пріоритетом діяльності його політичної команди. На цьому напрямі будуть зосереджені зусилля й нового мера, і демократичної більшості Київради.

Всесвітньо відомий киянин Віталій Кличко протягом трьох років за власні кошти облаштовує спортивні майданчики у столичних подвір"ях. Таким чином він дбає про здоров"я земляків. Адже в Києві, як і в усьому світі, найчастіше люди помирають від серцево-судинних захворювань, а помірні спортивні навантаження — один із ключових способів їх профілактики.

Для надання киянам доступу до якісної та безкоштовної медицини нова столична влада ініціюватиме прийняття програм безкоштовного лікування й забезпечення медикаментами соціально незахищених мешканців столиці. Ця допомога носитиме адресний характер, її надаватимуть максимально прозоро, щоб уникнути зловживань.

Які пропозиції виносять на громадське обговорення учасники Блоку Кличка? Насамперед — забезпечення гідної оплати праці медичних працівників шляхом запровадження для них муніципальної доплати до зарплати в розмірі 50 — 100% від посадового окладу. Крім того, усі медичні працівники за столичні кошти будуть застраховані від професійних ризиків. Це дозволить зупинити відтік кадрів. Паралельно з цим нова влада кардинально реформує саму ідеологію функціонування столичної сфери охорони здоров"я. Нормою стане медичне страхування громадян. Завдяки цьому установи сфери охорони здоров"я зможуть поліпшити своє матеріальне забезпечення й підвищити якість послуг. Соціально незахищені категорії киян отримають медичну страховку за рахунок столичної влади.

Команда Кличка подбає також про поліпшення якості життя медиків. Крім згаданих муніципальних надбавок, вона гарантує надання соціального житла й оплату відсотків за іпотечними кредитами для працівників сфери охорони здоров"я міста. Віталій Кличко переконаний, що ефективне використання засобів столичного бюджету разом із підвищенням рівня життя медиків дозволить істотно підвищити якість медичної допомоги у столиці.

Зараз ви читаєте новину «Усі кияни отримають доступ до якісної медицини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути