Ексклюзиви
пʼятниця, 15 лютого 2019 19:15

Український фестиваль номінували на міжнародну премію в Лондоні

Український фестиваль номінували на міжнародну премію в Лондоні
"Книжковий Арсенал" увійшов до шорт-листа літературної премії у британському Лондоні. Фото з Книжкового Арсеналу 2018-го. ФОТО: artarsenal.in.ua

Фестиваль "Книжковий Арсенал" номінували на премію Лондонського книжкового ярмарку International Excellence Awards 2019.

Його представили в категорії "Літературний фестиваль". Він змагатиметься з літературними фестивалями в Утрехті (Нідерланди) та Макасарі (Індонезія). Про це йдеться на сайті Лондонського ярмарку.

Нагорода присуджується у 17 номінаціях, зокрема "Академічний і професійний видавець року", "Видавець аудіокниги року", "Книгарня року", "Бібліотека року".

Цьогоріч участь візьмуть 26 країн. Лідер за кількістю номінацій - США. Вони представлені в п'яти категоріях, далі Бразилія і Індія.

Церемонія нагородження відбудеться 12 березня у виставковому центрі "Олімпія" в Лондоні. Там також вручать Премію Лондонського книжкового ярмарку "За прижиттєві досягнення".

"Починати співпрацю із номінування на таку почесну нагороду – це дуже приємно, хоча й несподівано для нас. Це свідчить насамперед про незалежну експертну оцінку, адже щороку у Лондоні відзначають найцікавіші явища у літературі, видавничій і бібліотечній справі", – каже генеральна директорка Мистецького Арсеналу Олеся Островська-Люта на сайті МА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали найцікавіші проекти престижної архітектурної премії

Міжнародна премія International Publishing Industry Excellence Awards заснована Лондонським книжковим ярмарком та Британською асоціацією видавців.

На літературній премії "ЛітАкцент року" обрали найкращі українські книжки. У номінації "Проза" перемогла Світлана Тараторіна з романом "Лазарус". У номінації "Поезія" - Остап Сливинський за збірку "Зимовий король" та Катерина Калитко за збірку "Бунар". У номінації "Есеїстика та художній репортаж" перемогли книжки репортажів "Над прірвою в іржі" Павла Стеха та "Наші інші" Олесі Яремчук.

Зараз ви читаєте новину «Український фестиваль номінували на міжнародну премію в Лондоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути