Ексклюзиви
понеділок, 04 серпня 2008 18:07

У столиці поменшало заторів

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Салон тролейбуса 19-го маршруту у п’ятницю по обіді на зупинці Сім’ї Сосніних. З осені до літа тролейбус курсує від вул. Ольжича до площі Космонавтів, ущерть забитий студентами
Салон тролейбуса 19-го маршруту у п’ятницю по обіді на зупинці Сім’ї Сосніних. З осені до літа тролейбус курсує від вул. Ольжича до площі Космонавтів, ущерть забитий студентами

"Майже два тижні добираюся на роботу за 15 хвилин. Живу на Севастопольській площі, працюю на Подолі. Робочий день починається о дев"ятій ранку.

Раніше, аби не запізнитися, мав бути о восьмій на зупинці. Якщо приходив на кілька хвилин пізніше, то не міг влізти в маршрутку, — розповідає "ГПУ" Олексій Тищенко, 38 років, працівник страхової компанії.

Нині чоловік приходить на зупинку о 8.30, на Поділ доїжджає вчасно. Каже, що не може згадати, коли автобус востаннє стояв у заторі на перехресті вулиць Чорновола й Артема.

— Якби завжди так було. Та й пасажирів у маршрутках останнім часом поменшало. Інколи є вільні місця, можна сісти, — продовжує.

Більшість людей помітили, що пересуватися містом протягом останнього півмісяця стало легше. У години пік вагони метро не так щільно набиті, як раніше. Поменшало пасажирів на основних тролейбусних та автобусних маршрутах. Легше стало й на дорогах. Багато киян роз"їхалися у відпустки.

Вадим Кулик, 25 років, працює на ринку Петрівка. Погоджується, що транспорту в столиці поменшало. Щодня чоловік їздить від Караваєвих Дач до станції метро Петрівка. Раніше добирався лише маршрутками. Вони курсують уранішніми заторами швидше, аніж громадський транспорт. Нині Кулик їздить тролейбусами. Дешевше та й рухатися вони стали швидше.

— Думаю, люди на відпочинку. Студенти роз"їхалися. Вони переважно їздять тролейбусами. Заторів, напевне, поменшало через те, що до Києва удень не пускають вантажівки, — вважає Вадим.

В управлінні ДАІ столиці підтверджують, що міські дороги стали вільнішими.

— Почалися відпустки, хтось виїхав із міста взагалі, інші залишили автівки на стоянках. У школярів канікули. Їх не возять до навчальних закладів. Трохи розвантажила дороги заборона на в"їзд до міста вантажівок. У цей період фіксуємо меншу кількість аварій із потерпілими, — каже "ГПУ" Євген Кравець, 38 років, керівник прес-служби управління ДАІ столиці.

Зараз ви читаєте новину «У столиці поменшало заторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути