Ексклюзиви
вівторок, 13 травня 2008 07:10

У центрі Києва під землю провалився автобус (ФОТО)

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Робітники ”Київпастрансу” у середу на вулиці Грушевського кріплять тросами автобус до крана, аби витягти його із намитої ями
Робітники ”Київпастрансу” у середу на вулиці Грушевського кріплять тросами автобус до крана, аби витягти його із намитої ями

Минулої середи зранку в центрі міста провалився автобус ЛАЗ. Він курсує за маршрутом N62: від Контрактової площі до Ботанічного саду.

Історія сталася близько восьмої ранку на розі вул. Грушевського та провулку Музейного, що на Печерську. Автобус від"їхав від зупинки, піднімався від площі Європейської у напрямку Кабінету Міністрів. Бруківка під ЛАЗом просіла, й задня частина машини опинилася в ямі. Автобус гепнувся об дорогу так, що звук удару чули в Парламентській бібліотеці, розташованій за 100 м від місця пригоди. Швидкість була невеликою, тому пасажири не постраждали. На місці провалу утворилася яма розміром 5 на 5 м.

— Я підійшов, коли водій випускав пасажирів через передні двері. У салоні було 15–20 чоловік. Усі налякані, побіліли, як стіна. Ніхто не кричав, не обурювався, — розповідає "ГПУ" свідок пригоди Анатолій Марчук, 55 років.

Яма утворилася через 300-міліметрову трубу холодного водопостачання, що пролягає під бруківкою. Вона тріснула, а вода намила під камінням вирву.

— Прокладали цю трубу ще 1969-го. Термін її придатності — 20 років. Відслужила вдвічі більше, ніж мала. Судячи з розмірів ями, прорив стався за тиждень до надзвичайної події. Вода стікала в каналізацію поряд. На поверхню її не пускала бетонна подушка під бруківкою. Її проламав автобус, — пояснює Микола Пікуль, 61 рік, головний інженер служби експлуатації мереж "Київводоканалу".

Із ями автобус дістали автокраном і тягачем. У середу від водопостачання відключили п"ять будинків на Музейному провулку.

— Питну воду нам привезли цистерною. На під"їздах наклеїли оголошення, що запустять її після ремонту. На Музейному провулку розташоване посольство Японії, нічний клуб "ПаТіПа". Думаю,  до вечора полагодять, — каже "ГПУ" Наталія Йовка, 41 рік, мешканка Музейного провулку.

Працівники водоканалу кажуть, що аварії на площі Європейській стаються рідко. Рік тому навпроти Парламентської бібліотеки прорвало 400-міліметрову трубу.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва під землю провалився автобус (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути