Ексклюзиви
середа, 02 березня 2011 15:45

У центрі Києва через будівництво тріснув асфальт і прорвало труби

У будинку на розі Лесі Українки і вулиці Госпітальної в центрі Києва за один день порвалися маячки, які фіксують тріщини, прорвало труби, а також тріснув асфальт навколо будинку, пише Газета по-киевски.

На місце аварії прибула комісія НДІ будівельних конструкцій. Мешканці будинку № 2 по вул. Госпітальній заявляють, що у руйнуваннях винне сусіднє будівництво - поруч зі 130-метровим ТЦ Еспланада за адресою Спортивна площа, 1, почалося будівництво другої черги.

За словами мешканців будинку, три тижні тому ввечері вони почули глухий удар - на вулиці розійшовся асфальт, по стінах пішли тріщини, в магазині на першому поверсі прорвало труби.

"Я почула удар - було відчуття, ніби самоскид врізався в будинок. Дім труснуло. Я виглянула у вікно - думала, аварія. А виявилося, що тріснув фундамент. Боюся тут жити - у нас дивани гойдаються", - сказала мешканка квартири № 11 Олена Гончаренко.

Будмайданчик розташований за 10 метрів від будинку. По тротуару пішли тріщини, проїжджа частина на бульварі Лесі Українки просіла майже на три сантиметри. У квартирах повалялись двері, обсипалася плитка. Найбільше постраждав магазин декору та подарунків Скорпіо, розташований в будинку, пише видання.

"Того дня на будівництві бурили, ми саме виставляли товар і побачили, як по підлозі і стінах пішли тріщини в 5-10 см. Підлога розійшлася в різні боки! Приходила комісія, ставили паперові маячки з датою, вони рвалися за добу, тріщини збільшувалися на 2-3 см! Через тиждень потріскали стелі, лопнули дзеркала, заклинило вхідні двері, порвало труби - довелося все міняти. Покупці та продавці бояться заходити", - сказала виданню директор магазину Галина Лук'яненко.

Молодший науковий співробітник інституту НДІ Віталій Гичко розповів газеті, що перевірки на цьому об'єкті інститут проводить щотижня, відтоді, як надійшла скарга.

"За два тижні буде підписано об'єктивний звіт про дефекти. На його основі ми приймемо рішення, чи потрібно проводити роботи з підсилення конструкцій будинку", - сказав фахівець.

За словами Гичка, подібні аварійні ситуації в Києві не рідкість. Співробітникам інституту постійно доводиться виїжджати до старих будинків, поряд з якими ведеться будівництво чергових висоток, і фіксувати тріщини. В основному ці об'єкти розташовані в центрі.

Як зазначає видання, будівництво пов'язують з компанією Мандарин Плаза та її дочірньою структурою фірмою ТРІО.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Києва через будівництво тріснув асфальт і прорвало труби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути