середа, 22 серпня 2007 07:02

У будинках на Харківському шосе тріскаються стіни

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Віктор Дідковський щодня заміряє пальцем, чи не збільшується тріщина
Віктор Дідковський щодня заміряє пальцем, чи не збільшується тріщина

Мешканці приватного сектору на перехресті Харківського шосе й вул. Кронштадтської з пересторогою вдивляються у великі вантажівки, які проносяться повз їхні будинки.

За останні роки відразу в кількох домах потріскалися і розійшлися основні стіни. Причина — постійна вібрація від погано укладеного асфальту на перехресті, переконані мешканці. Коли  вантажівки на швидкості влітають у ями, вібрує вся околиця.

— Нам через те гепання довелося знімати дах, розбирати другий поверх, замазувати тріщини на першому, — розповідає Ольга Гнатенко, 45 років, мешканка приватного дому N127 на Харківському шосе. — Майстри сьогодні намагалися встановити комин. Так не можуть зробити цього! Рівень не виставляється. Кладуть цеглу, а через десять хвилин комин уже стоїть нахиленим.

— У мене та ж сама біда, — махає зневірено рукою сусід Віктор Дідковський, 54 роки. — Тріщина пішла стіною. Переживаю, аби взимку дірка не утворилася.

Чоловік вказує на велику тріщину в фундаменті. Туди легко поміщається сірникова коробка. Інша тріщина зміїться через усю стіну біля вхідних дверей.

Чоловік запрошує до будинку. Через кілька хвилин по шосе проїжджає бетономішалка. Спершу чути потужний глухий удар. Враження таке, ніби ця машина перевернулася. Деякий час під ногами здригається підлога. На столі деренчать склянки. Відстань до дороги — 5 метрів.

— Та, це ще несильно, — запевняє Віктор Дідковський. — Буває, що навіть штукатурка обсипається.

13 років тому на перехресті побудували підземний перехід. Позаторік дорога почала просідати. Унаслідок цього утворилися помітні заглиблення, за якийсь час з"явилися тріщини. Дорожні служби засипали їх гарячим асфальтом. Але нещодавно заглиблення знову дали про себе знати.

Більшість автівок в"їжджають туди на великій швидкості й від цього наче підстрибують.

— Недавно бачив, як у це місце встрибнув легковик із причепом. Віз новий холодильник. Причіп потрапив у яму, то холодильник вилетів із нього, як пір"їна. Водій нетутешній, не знав про ту яму. Якось було, що з причепа вантажівки вилетіли бочки. Страшне місце! — розповідає місцевий таксист.

Зараз ви читаєте новину «У будинках на Харківському шосе тріскаються стіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути