Ексклюзиви
субота, 24 травня 2008 07:11

"Тойота" збила двох дітей на Солом"янці

— Чую удар, жінка, яка стояла біля мене, кричить — "Ой, діти порозліталися!". За переходом стоїть машина, за кілька метрів перед нею — хлопчик лежить нерухомо. Туфлі з його ніг позлітали, під машиною лежать. Дівчинка качалася по асфальту від болі, — каже "ГПУ" киянка Валентина Іванівна, 53 роки.

Трагедія сталася в четвер об 11.00 на вул. Солом"янській, 33. Дітей збив легковик "Тойота Рав4". Дітей із тяжкими травмами забрала за кілька хвилин "швидка". 6-річного хлопчика повезли до відділення дитячої реанімації інституту нейрохірургії, а 10-річну дівчинку — до "Охматдиту". Автомобілем керувала на вигляд 40-річна жінка, її звуть Марина Литвин. Версії людей, які бачили наслідки аварії, відрізняються.

— Після удару вискочив із палатки, першим ділом глянув на світлофор. На ньому блимало жовте. Вона не тормозила, їхала на заборонений сигнал. А переходом саме бігли діти на зелений. Жінка порушила правила, — упевнений 42-річний Василь, агітатор у наметі, який розташований за 10 м від світлофору.

— Діти перебігали дорогу, коли їм горіло червоне, — упевнена таксистка Валентина Шапка, 46 років, яка стояла поруч. — Вони вибігли раптово, водій не встигла затормозити. Машина зупинилася через шість метрів за переходом. Вона їх чудом не подушила.

Цю ж версію підтвердив пасажир тролейбуса, який бачив аварію.

— Водійка сказала, діти вибігли з-за тролейбуса, дорогу перебігали на червоне. Бігли не переходом, а за кілька метрів від нього. Лікарі говорять, хлопчику сильно травмувало голову. А в дівчинки зламане стегно, — каже "ГПУ" Едуард. Він представився знайомим водійки "тойоти".

За квартал від переходу розташовані школи N60 і N187.

— Ми зателефонували до усіх батьків, чиї діти не прийшли того дня до школи. Вони — вдома, з батьками. Із нашими учнями біди у цьому переході не було ніколи. Але випадки наїзду на пішоходів у цьому місці трапляються часто, — каже "ГПУ" Ірина Сидоренко, 42 роки, директор школи N187.

Зараз ви читаєте новину «"Тойота" збила двох дітей на Солом"янці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути