субота, 19 жовтня 2019 19:44

Ткаченко зареєстрував законопроект про справедливий розподіл податків для Києва?

Ткаченко зареєстрував законопроект про справедливий розподіл податків для Києва?
Ткаченко з колегами зареєстрували законопроект № 2254 про зміну розподілу ПДФО між державним та бюджетом Києва. Фото: Racurs

Народний депутат Олександр Ткаченко з колегами по фракції "Слуга народу" зареєстрували законопроект № 2254 про зміну розподілу податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) між державним та бюджетом Києва. Про це депутат написав на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні 60% ПДФО зібраних у Києві, передаються в державний бюджет. В абсолютних цифрах у 2018 році Київ передав в бюджет України доходів від ПДФО на суму 27.3 млрд. грн. В бюджеті міста залишилось 18,7 млрд. грн. Вважаю несправедливим такий розподіл. В законопроекті ми пропонуємо: 60% залишатиметься в Києві, 40% - держбюджет. Так само як і в інших містах країни. Київ не повинен віддавати більше, адже виконує крім того ще й столичну функцію", - повідомив Олександр Ткаченко.

Також він звернув увагу на великі інфраструктурні проблеми української столиці.

"В столиці зосереджуються майже 12,5% населення України. Люди щодня використовують міські ресурси, інфраструктуру, майно тощо. При цьому місто в занедбаному стані, є серйозні інфраструктурні, транспортні, екологічні, житлово-комунальні, соціальні та багато інших проблем, які з кожним роком поглиблюються. Нещодавно Київ потрапив на 13 місце рейтингу міст з найбільшими заторами на дорогах серед 400 міст світу. Кількість муніципального транспорту знизилась на 10%. Майже не будуються нові станції метро, всі мости через річку Дніпро знаходяться в аварійному стані, як, власне, всі дороги. Ситуація настільки запущена, що поточний бюджет міста не справиться з такими завданнями", - відмітив депутат.

На його думку, саме такі зміни в закон щодо перерозподілу податків дозволять отримати додаткові кошти в бюджет та почати вирішувати проблеми, що накопичені за останні роки.

Зараз ви читаєте новину «Ткаченко зареєстрував законопроект про справедливий розподіл податків для Києва?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути