вівторок, 15 грудня 2015 13:18

"Терещук організував мітинг екс-міліціонерів і за те був звільнений" - журналіст

"Терещук організував мітинг екс-міліціонерів і за те був звільнений" - журналіст
Юрій Бубусов

Мітинг міліціонерів, що не пройшли атестацію організував звільнений начальник поліції Києва Олександр Терещук. У нього виник конфлікт з начальником Національної поліції Хатією Деканоїдзе. Вона сама хотіли призначити начальників столичних райуправлінь, тоді як екс-начальник волів зберегти на цих посадах своїх людей, пише журналіст та член атестаційної комісії Юрій Бутусов на власній сторінці у Facebook.

"Причина, по якій Хатія Деканоїдзе і Арсен Аваков пішли на відкритий конфлікт з Петром Порошенком і прибрали Терещука - це те, що саме він організував мітинг звільнених міліціонерів під МВС проти реформи поліції в неділю. Масова участь звільнених київських міліціонерів у мітингу забезпечено прямими розпорядженнями Терещука та ряду начальників районних управлінь. Навіщо був скликаний мітинг? Тому що, призначивши Терещука, Хатія з Аваковим не переатестували діючих начальників районних управлінь міліції Києва. А Терещук хотів зберегти всіх своїх. Його призначили за політичною логікою, і за такою ж політичною логікою він вирішив зберегти стару команду на керівних посадах у Києві", - зазначає журналіст.

Інформацією про мітинг до МВС донесли колишні підлеглі столичного керівника поліції.

"Його здали кілька його підлеглих, які були в числі організаторів акції протесту під МВС, але вирішили перейти на "світлу сторону" і з'явилися до Хатії з явкою з повинною. Після свідчень участі Терещука в акції, спрямованої проти реформи поліції, Хатія не коливалася, і рапорт на звільнення був виданий миттєво, і також миттєво підписаний Аваковим", - пояснює Бутусов.

Призначення Олександра Терещука керівником поліції столиці - це була категорична вимога президента.

"Нам сказали прямо - якщо не призначимо Терещука, то виникнуть складності з підтримкою БПП бюджету на поліцію і реформа буде зірвана. Тому у нас з Хатією загальна позиція - призначити Терещука, а через 100 днів провести перевірку ефективності дій всіх начальників обласних управлінь, і прийняти об'єктивні рішення", - цитує він слова міністра Арсена Авакова.

Нагадаємо, 14 грудня міністр Арсен Аваков звільнив начальника Національної поліції Києва Олександра Терещука і декількох високопоставлених співробітників столичного управління поліції. Днем раніше під стінами МВС України у Києві пройшов мітинг правоохоронців, які не пройшли тести та переатестацію до лав нової поліції.

Зараз ви читаєте новину «"Терещук організував мітинг екс-міліціонерів і за те був звільнений" - журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути