субота, 24 листопада 2007 07:02

Таксиста хотіли вбити через 100 гривень

П"ять днів знадобилося подільським оперативникам, аби затримати злочинців, які минулої п"ятниці напали на 27-річного таксиста Володимира і мало не вбили його.

Пригода сталася о другій годині ночі біля будинку N9 по вул. Наталії Ужвій, що на Виноградарі. Зловмисники душили чоловіка зашморгом. Таким користуються професійні вбивці. Шматком арматури проламали чоловікові голову. Дружина постраждалого Тетяна, 22 роки, дотепер хвилюється, згадуючи ту трагічну ніч.

— У нас того дня похворіли двоє дітей. Я телефонувала Володі о пів на другу ночі, просила купити ліки. Він ще сказав, що везе двох пасажирів на Виноградар. Потім телефон уже був вимкнений. О другій чоловік зателефонував сам. Сказав дуже тихо: "Таню, я вмираю. Мені розбили голову. Їдь до мене", — згадує Тетяна.

На місці нападу біля авто чоловіка стояло майже 20 таксистів і "швидка".

— Обличчя Володі, одяг, салон, вікна машини — усе було залите кров"ю. Його відвезли до лікарні. Там годин п"ять зашивали голову. Нарахували десять слідів від ударів, — розповідає Тетяна.

Нині Володимир — у лікарні швидкої допомоги. Медики заборонили йому робити різкі рухи. Туго перебинтована голова, на шиї — два сліди від зашморгу. Він розповів "ГПУ" про події тієї ночі.

— Чоловіка й жінку я підібрав на вул. Зої Гайдай на Оболоні. Нормально вдягнені, ніби пристойні. Сказали, що їм на вулицю Ужвій, забрати там товариша й повернутися назад. Обіцяли 40 гривень. Я погодився. Коли приїхали, дівчина пересіла на переднє сидіння. Стояли там годину, обіцяли все оплатити. Розпитували, як воно — працювати таксистом. А потім чоловік накинув ззаду зашморг на шию, почав душити. Жінка хотіла вдарити ножем, але я відбив. Потім вона била мене по голові чимось схожим на молоток. Я мав під рукою газовий балончик, кілька разів приснув у нападників. Чоловік мене відпустив, вибіг із салону, а жінка вирвала рацію, схопила мобілку. Голова страшенно боліла, кривавила, я був у стані шоку. Але завів машину і навіть гнався за чоловіком. Він сховався у дворах. Потім виїхав на проспект Правди, побачив таксистів. Сигналив. Вони викликали "швидку" й міліцію, — веде далі Володимир.

У вівторок оперативники з першого територіального відділку міліції в Подільському районі затримали злочинців. Нападниця — киянка Марина Терлецька, 23 роки. Міліціонери кажуть, давня наркоманка. Ніде не працює, живе з бабусею та батьком на Московській площі. Напарник — уродженець приміського села Горенка Олександр Бондаренко, 34 роки. Він живе в селі з батьками, неодружений, працював у Києві різноробом. Терлецька й Бондаренко зустрічалися три місяці. Обоє не притягались до кримінальної відповідальності.

Міліціонери не розголошують, як саме вийшли на злочинців. Кажуть, завдяки оперативній роботі. Затримані вже зізнались у скоєному злочині.

— Пояснили на допитах, що напали на таксиста, бо не мали грошей, аби розплатитися. Стверджують, усе вийшло спонтанно, нападу не планували. На Виноградар їхали до знайомого наркомана. Він обіцяв оплатити таксі, але не вийшов із квартири. Чекали на нього біля дому годину, за той час "накрутило" понад 100 гривень. Бондаренко платити відмовився. Після цього вони напали на таксиста, — каже "ГПУ" Євген Гребеножко, 30 років, начальник першого територіального відділку Подільського райуправління міліції.

Проти підозрюваних порушено кримінальну справу за грабіж. Їм загрожує позбавлення волі до шести років.

Владислав Андрущенко, 42 роки, директор фірми "Таксі Фортуна", де працює постраждалий Володимир, розповів "ГПУ", що підприємство матеріально допомагає водію. За словами директора, щоденне лікування Володимира обходиться родині як мінімум у 300 грн.

Зараз ви читаєте новину «Таксиста хотіли вбити через 100 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути