Ексклюзиви
понеділок, 08 вересня 2008 17:24

Святошин видав книгу про район

450-сторінкову книгу "Про землю і про людей Святошинських" презентували минулого тижня в міському Будинку вчителя на вул. Володимирській.

Перед урочистостями усім співавторам дарують книгу, інші купують її за 40 грн. За 10 хв. у залі лунає пісня про Святошин. У ній назву району переспівують зі святою землею.

— Над цим науково-публіцистичним виданням чотири роки працювали вчителі району. Запрошували також науковців, істориків, — виступає перед залою Наталія Пазенко, 49 років, заступник голови Святошинської адміністрації.

Над книгою працювали столичні науковці Ігор Готун, Володимир Гузій, Михайло Кальницький, Лідія Пономаренко, Сергій Климовський, Олександр Різник.

— Ми горді, що саме Святошинський район написав книжку про історію району, — говорить співавторка видання Лариса Запольська. Запрошені науковці закликають інші райони столиці теж видати книги про власну історію.

"Ми не просто кияни, а святошинці. До сьогодні в районі живуть нащадки корінних жителів сіл і дачних поселень Святошина, Катеринівки, Борщагівок, Біличів. В авіамістечку селилися авіабудівники, в академмістечку — науковці, в Галаганах — робітники заводів, у селищах Жовтневе та Перемога — сім"ї ветеранів війни. Ми повинні зберегти історичну, демографічну, соціальну, культурну специфіку наших районів", написав у вступному слові керівник Святошина Володимир Мазепа.

Він пише у статті, що Святошин починався як неукріплене поселення, типу двора або монастирського скита. Назва Святошин пішла від чернігівського князя Святослава. Він узяв постриг і до смерті, 1142-го, називався Миколою Святошою. Церква канонізувала Миколу Святошу в XVII ст.

Книгу видано 5-тисячним накладом. За повідомленням прес-служби району, її безплатно надсилатимуть школам, бібліотекам і музеям Святошина. Охочі можуть придбати книгу в райдержадміністрації. Не обійшлося без казусів. У вихідних даних книги написано, що її було підписано до друку 33.13.2008-го.

Зараз ви читаєте новину «Святошин видав книгу про район». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути