Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 07:06

Швидкі трамваї їздять лише до Політехнічної

Натовп пасажирів зібрався у вівторок зранку на трамвайній зупинці Політехнічна, що на вул. Борщагівській.

До тисячі пасажирів-жителів Борщагівки бігали поміж зупинками автобусів, ледь протискувались у маршрутки. Багато хто пробував ловити попутні автівки, дехто мало не кидався під колеса. Інші йшли пішки по рейках у напрямку центру міста. Трамвайні маршрути NN1, 1К та 3 відучора не курсують від Політехнічної до Площі Перемоги та Старовокзальної. Однак пасажирів і навіть водіїв керівництво "Київпастрансу" не повідомило про такі зміни в маршруті. На зупинках і у салоні транспортних засобів не було жодного оголошення, що далі Політехнічної трамваї не поїдуть.

— Освобождайте салон, это — конечная. Пошел вон отсюда! — кричить водій трамвая N1К на чоловіка, що не хоче виходити. Четверо хлопців кажуть, що їхатимуть далі. Тоді кондуктор силоміць виштовхує їх із вагона.

"Київпастранс" перекрив на ремонт відрізок маршруту швидкісного трамвая від Політехнічної до Старовокзальної. До кінця реконструкції транспорт розвертатиметься на Політехнічній і прямуватиме звідти на Борщагівку.

— Аби сісти на зупинці Гната Юри, пропустила два трамваї. На Політехнічній зупинились, стояли шість хвилин. Потім водій крикнув, що далі не їде. Люди обурювались. Коли вийшла, побачила зо п"ять трамваїв у ряд. Більше не їздитиму цим транспортом на роботу — лише маршрутка, — каже "ГПУ" 38-річна Ірина Ніколаєнко.

— Люди сваряться, коли оголошую про кінцеву на Політехнічній. Про зміну графіка ми самі дізналися лише у понеділок пізно ввечері. Тому й не встигли попередити пасажирів, — визнає Микола Манченко, 55 років, водій трамвая N3. — Тепер їздитимемо так, доки колії не реконструюють.

Міліція заборонила висаджувати пасажирів на зупинці Проспект Повітрофлотський, додає водій. Тому люди мають іти під парканом, а відстань тут між ним і трамваєм — 80 см.

У понеділок, 7 квітня, перший заступник мера Денис Басс відкрив відремонтований відрізок колії між Кільцевою дорогою до вул. Гната Юри. Там поклали нові рейки і шпали. Басс проїхався новим трисекційний трамваєм "Кобра" і пообіцяв, що реконструкцію лінії завершать до кінця 2008-го. У грудні тут курсуватиме транспорт.

Зараз ви читаєте новину «Швидкі трамваї їздять лише до Політехнічної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути