Ексклюзиви
субота, 06 жовтня 2007 07:02

Шулявський секонд-хенд догорів на Лісовому

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Збитки від пожежі сягають мільйона гривень, стверджують продавці
Збитки від пожежі сягають мільйона гривень, стверджують продавці

О 3.21 ранку в середу пожежники отримали повідомлення: горить секонд-хенд на вул. Мурманській, 8, неподалік станції метро Лісова.

За шість хвилин на місце пригоди приїхали кілька пожежних екіпажів. На той час вогнем було охоплено 300 кв. м. У прес-службі МНС Києва кажуть, що базар гасили всі пожежні підрозділи Лівобережжя.

Торгові місця були забиті речами. Тому перш за все рятувальники намагалися відсікти струменями води палаючі намети від решти території й метро. Загасили вогонь за дві години, о 5.05. Ніхто не постраждав. Полум"я знищило 500 кв. м.

У середу зранку неподалік згорілих металевих павільйонів ходили власники. Від дерев, які росли в епіцентрі, залишилися обвуглені цурпалки. Висока температура полум"я покрутила  перегородки павільйонів.

Секонд-хенд з"явився на Лісовій сім місяців тому. Сюди переїхали торговці-араби після пожежі ринку неподалік метро Шулявська у вересні 2006-го.

Рятувальники не називають причин виникнення вогню на Лісовій. Та продавці впевнені: базар підпалили.

— Я чув, як експерти казали, що палатки зайнялися через якийсь білий порошок. Якщо його залишити в приміщенні, він загориться, — розповідає "ГПУ" Віталій, 45 років. Чоловік працює на ринку контролером.

— Чого горіло — невідомо. Електрики в нас не було. Збиралися її провести, бо день став коротшим. Покупців із цигарками до павільйонів не пускали. Тому причина точно не в проводці чи недопалку, — пояснює російською Алі Сайдам, 33 роки, продавець єдиного вцілілого павільйону.

На ринку обговорюють дві версії пожежі. За однією, хтось спеціально пустив конкурентам червоного півня. За другою, пожежа — справа рук представників великого бізнесу. Мовляв, на території ринку хочуть звести торговельний центр.

Експерти поки що не підрахували суми збитків. Продавці кажуть, вона сягає мільйона гривень.

— Крім того, близько тисячі людей втратили роботу, — додає Алі Сайдам.

Зараз ви читаєте новину «Шулявський секонд-хенд догорів на Лісовому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути