Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2021 21:55

Шубосховище й кімната для скатертин: журналісти показали план палацу Медведчука
5

Підозрюваний у держзраді та сприянні діяльності терористичної організації народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук продовжував капітальну реконструкцію свого маєтку в Пущі-Водиці на півночі Києва після запровадження до нього санкцій.

Про це йдеться в розслідуванні "Палац кума Путіна" програми "Схеми".

Фото: radiosvoboda.org

Маєток для Медведчуків звели на колишній території державних дач. Цю територію приватизували на початку 2000-х незаконно під тиском особисто Медведчука, заявляв екскерівник фонду держмайна Михайло Чечетов.

Будинок складається зі 114 окремих приміщень площею понад 2 тис. кв. м. Це чотири поверхи, два ліфти - службовий і для мешканців - і кімнати різного призначення.

У травні 2021-го Медведчук вже перебував під санкціями й був обмежений у фінансових операціях. Тоді журналісти зафіксували, як на штучній водоймі на території маєтку спустили воду, а довкола будинку встановили риштування.

На знятому в листопаді відео розслідувачів помітний суттєвий прогрес у ремонті. Частину робіт завершили. Довкола фасаду вже не було будівельного риштування. Закінчили бетонувати доріжку й зводити нову альтанку у дворі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кум Путіна потрапив у реєстр боржників

У журналістів також опинилися плани повної реконструкції та перепланування палацу Медведчука. Згідно з ними, приміщення тут відведені, зокрема, під шубосховище, кімнату для скатертин, сервізну, склади картин і суконь, секретну кімнату, власну церкву тощо.

Журналістам не вдалося встановити, у який спосіб відбувалася оплата за ремонт будинку, який тривав під час дії санкцій щодо Медведчука й дружини Оксани Марченко.

"Попри те, що джерела надали інформацію про рух коштів банківськими рахунками цих підрядників, ми так і не знайшли серед платників ні компаній, ні фізичних осіб, пов'язаних із Медведчуком чи Марченко, які теоретично могли б заплатити за ремонт палацу. А відтак одна з версій - могли платити готівкою. На запит журналістів Віктор Медведчук не відповів", - ідеться в матеріалі.

У лютому цього року указом президента Володимира Зеленського набуло чинності рішення РНБО про санкції до Віктора Медведчука й Оксани Марченко, яким передбачено, зокрема, блокування активів та обмеження торгових операцій.

Зараз ви читаєте новину «Шубосховище й кімната для скатертин: журналісти показали план палацу Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути