Ексклюзиви
середа, 06 червня 2007 07:00

Стихійні торгівці перетворили Поділ на смітник

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Купу зіпсованих продуктів та картонок між вулицями Верхній і Нижній Вал не вивозять уже тиждень
Купу зіпсованих продуктів та картонок між вулицями Верхній і Нижній Вал не вивозять уже тиждень

Алею між вулицями Верхній і Нижній Вал на Подолі перегородила купа сміття понад два метри. Непотріб звідси не вивозять уже тиждень. Безпритульні шукають серед напівзогнилих продуктів і пом"ятих картонок щось їстівне. Люди, які проходять повз, кривляться і закривають носа.

— Я от позавчора тут бачила здоровенного щура. Лазив собі спокійно. Як таке може бути? Я тут квас продаю, люди продукти купують, — обурюється 50-річна Галина біля бочки "Росинка". — Тільки бомжам добре — прийдуть, розриють собі чи огірок, чи помідор, а то й полуницю знайдуть. Ця купа вже не влізе в жоден тракторний причеп!

У цей час чоловік у брудному одязі дістає із кучугури пучок петрушки. Розглядає, викидає і шукає далі.

Місцеві обурюються, що на алею викидають непотріб продавці, які влаштували тут стихійну торгівлю. Раніше, мовляв, міліціонери ганяли їх, а тепер не займають. Продавці кажуть, що сміття не тільки їхнє. Торгувати ж їм більше ніде.

— Ми раніше торгували у великій палатці біля Житнього ринку. 8 травня палатку демонтували, а на її місці розбили будівельний майданчик. Кажуть, там буде торговельно-розважальний центр. Нам же потрібно десь працювати. На самому базарі немає місця, та й дорого дуже, — каже продавщиця Валентина Михник, 51 рік.

Раніше паркову алею прибирали працівники відділу з благоустрою та озеленення Подільського району. Їхній трактор приїжджав і вивозив сміття о сьомій ранку. Тепер вони відмовилися забирати відходи.

— Ця купа — це парафія шляхово-експлуатаційного управління, — каже працівниця відділу із благоустрою та озеленення, яка відмовляється назватися. — Ми б його вивезли, якби за це заплатили. А так просто витрачаємо солярку. Нехай хто смітив, той і прибирає.

— Це ж Поділ, стародавній київський район. І такий бруд. Ганьба! — скаржиться 64-річна Майя Осинська, яка проживає в будинку N44 на Верхньому Валу. Її сусід, 70-річний Володимир Єрмак, розповідає, що через переповнені сміттєві баки у дворі в його квартирі повно синіх мух.

— Я в кінці квітня скаржилася на сміття до колл-центру мерії, — каже Майя Осинська. — Досі нічого не зроблено, смітники забиті, на тротуарах пляшки, пакети. Біля зупинок трамваїв NN14,18 та 72-го автобуса навіть стояти гидко.

Працівники Шляхово-експлуатаційного управління Подільського району також запевнили "ГПУ", що вони не мають жодного відношення до прибирання сміття.

Зараз ви читаєте новину «Стихійні торгівці перетворили Поділ на смітник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути