Ексклюзиви
субота, 16 лютого 2019 17:41

Скільки хочуть за оренду кінотеатра "Київ"

 

КМДА оголосила про намір здавати в оренду приміщення кінотеатру "Київ" за більш ніж півмільйона гривень.

Станом на 15 лютого про намір взяти в оренду будівлю кінотеатру в центрі Києва вже надійшло 5 звернень, повідомляє прес-служба КМДА.

Про намір заявили ГО "Фонд "Молодість", ПрАТ "Мультіплекс-Холдинг", ТОВ "Планета Кіно", ТОВ "Компанія "Таурус-Альянс" та ТОВ "Сінема-Центр".

Вартість будівлі оцінили в 170 775 900 гривень (без ПДВ), а стартову ціну оренди встановили в 569 253 гривень. Термін оренди - 10 років.

  Кінотеатр "Київ". 1952 рік
Кінотеатр "Київ". 1952 рік

За умовами конкурсу майбутній орендар повинен приділяти значну увагу популяризації українського національного кінематографу, продовжити співпрацю з найбільшими міжнародними кінофестивалями, у тому числі КМКФ "Молодість", "DocuDays", "КРОК", Одеський МКФ тощо, а також посольствами для проведення фестивалів національного кіно різних країн; здійснювати покази артхаусного кіно, а також проводити освітні та благодійні заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столичному дитсадку зацькували україномовну родину

Потенційні орендарі можуть подавати заявки до 1 березня. Перша частина авансової орендної плати будівлі кінотеатру посилання - 1 138 506 гривень.

ТОВ "Культурний центр" Кінотеатр Київ ", яке знімало приміщення до недавнього часу, платило за оренду 47 тисяч гривень на місяць. Термін дії договору з ними закінчився 4 січня 2019 року. Вперше міська влада уклали його в 1998-му, а потім продовжили в 2009 році.

Кінотеатр "Київ" почали будувати ще до війни, але для глядачів його відкрили лише 23 листопада 1952 року. Будівля "Києва" на той час була унікальною. Вона було схожа на античний храм, прикрашений колонами і національним орнаментом. Всередині - звуковбирна штукатурка. За свою історію кінотеатр бачив лише одну реконструкцію. Завершили її на початку двотисячних, через кілька місяців після 50-річного ювілею.

Зараз ви читаєте новину «Скільки хочуть за оренду кінотеатра "Київ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути