вівторок, 13 травня 2008 07:08

Сімнадцять киян постраждали від газового балона

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Палата №2 реанімаційного відділення лікарні на вулиці Краківській у Києві. Зліва лежить 67-річна Марія Масон, поруч — Юлія Гладкова, 26 років. У Марії Масон обпечено 31 відсоток шкіри
Палата №2 реанімаційного відділення лікарні на вулиці Краківській у Києві. Зліва лежить 67-річна Марія Масон, поруч — Юлія Гладкова, 26 років. У Марії Масон обпечено 31 відсоток шкіри

П"ятий день поспіль 17 постраждалих від вибуху газового балона перебувають у реанімації столичної лікарні N2, що на вул. Краківській, 13.

Їх розмістили по двоє-троє у палатах. Кожні 10 хв. до них підходять медсестри, прислухаються, як дихають потерпілі. У реанімації лежить 10-річна Діана Гладкова. У понеділок по обіді вона спала. Через прозору стінку коридору видно, що голова дівчинки перебинтована, можна розгледіти тільки попечені ніс і щоки. Ліва рука труситься.

Трагедія сталася 9 травня по обіді. У кіоску неподалік станції метро Святошин, де продають шаурму й кури-гриль, вибухнув газовий балон. Рятувальників викликали о 14.02.

— З одного балона витікав газ. Він вибухнув. Ударна хвиля підірвала другий балон, той теж загорівся й вибухнув. Полум"я охопило шість павільйонів, — розповідає "ГПУ" Олександр Музиченко зі столичного управління надзвичайних ситуацій.

За 20 хв. рятувальники зупинили поширення вогню. Пожежу ліквідували о 14.45.

— До нас привезли 17 потерпілих. Стан сімох із них тяжкий і вкрай тяжкий. Із п"ятниці до неділі чергові бригади лікарів зробили десять операцій — пересаджували шкіру. Найбільше постраждали чотири жінки. У Діани Гладкової та 26-річної Юлії Гладкової уражено опіками 31 відсоток шкіри на тілі. В обох обпечені обличчя, руки й гомілки. Дівчинці прооперували 12 відсотків ураженої шкіри, — каже "ГПУ" Анатолій Воронін, 56 років, головлікар міської лікарні N2.

Серед постраждалих двоє чоловіків, решта — жінки й дівчата

Майже в усіх потерпілих понівечені обличчя й руки. Серед постраждалих двоє чоловіків, решта — жінки й дівчата. У 45-річного Юрія Олешка опіки 10% шкіри, а у Віктора Сердюка, 36 років, — дев"яти. 16-річна Світлана Сербина також у тяжкому стані: обпечена вся шкіра на лиці.

— Зараз треба постійно наглядати за станом кожного пацієнта. Ще не можу сказати, скільки їм буде потрібно зробити операцій. Двічі на день їх перев"язують, на опіки накладають антибактеріальні препарати. Усім пересаджуватимуть власну шкіру на вражені ділянки, — додає головлікар.

У палаті N2, за словами медиків, лежать найтяжчі хворі — Юлія Худакова, 29 років, 67-річна Марія Масон та Юлія Гладкова. Коли медсестри прочиняють двері, чути стогін та зойки.

Юлія Гладкова та Діана Гладкова живуть у селі Горенка під Києвом. Медики кажуть, вони зареєстровані за однією адресою. Дотепер у клініці не знають, чи вони сестри, чи мати й донька.

Пожежники говорять, що в кіоску не дотримувалися правил експлуатації газового обладнання. Розслідування ускладнюється тим, що працівники та власники закладу, які використовували ці газові балони, зникли.

Зараз ви читаєте новину «Сімнадцять киян постраждали від газового балона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути