Ексклюзиви
пʼятниця, 22 лютого 2008 15:02

Рибальський острів залило нечистотами

Автор: фото: Олександр КУЦИЙ
  Мешканець Рибальського острова Сергій Марченко, 34 роки, вийшов гуляти на вулицю з 5-річним сином Дмитром лише завдяки морозній погоді. Тоді, каже чоловік, вулиці не смердять нечистотами
Мешканець Рибальського острова Сергій Марченко, 34 роки, вийшов гуляти на вулицю з 5-річним сином Дмитром лише завдяки морозній погоді. Тоді, каже чоловік, вулиці не смердять нечистотами

"Та ми вже все знаємо. За півгодини до того, як прорве трубу центральної каналізації, із туалету починає страшенно смердіти, — розповідає "ГПУ" Антоніна Вознюк, 46 років, мешканка будинку на вул. Електриків, 26/10, що на Рибальському острові. — Сморід надворі стоїть постійно, особливо коли сонце пригріває. Потім машини розтягують по сусідніх вулицях усю гадость, яка постійно витікає з труб", — додає жінка.

Протягом останнього місяця житловий сектор із десяти гуртожитків,  розташованих біля заводу "Ленінська кузня", постійно заливають нечистоти з центрального каналізаційного колектора. Мешканці кажуть, бруд із каналізації витікає з двох каналізаційних колодязів майже щодня.

— Це добре, що третій день тримаються морози, — каже "ГПУ" 45-річна Лариса Гайдук. — Тепер хоч бруд на ногах не тримається і в квартиру не заносиш слід за собою того смороду.

Минулого понеділка на вулицю приїхали майстри. Вони прочистили труби, але сказали мешканцям, що неприємності триватимуть і надалі, поки не замінять підземні комунікації.

Мешканці Рибальського острова дивуються. Раніше каналізація працювала нормально, без збоїв. "То чому ми повинні платити гроші і жити в таких незручностях?" — таке питання кілька разів чув кореспондент "ГПУ".

За обслуговуванням підземних комунікацій, що проходять уздовж будинку N26/10 на вул. Електриків, відповідає житлово-комунальний відділ заводу "Ленінська кузня". Його директор Степан Михалюк пояснює: каналізацію доводиться прочищати від різного непотребу майже щодня. В усьому винні мешканці, які викидають сміття в унітази.

— Туалет не призначений для огірків, картоплі, помідорів, квашених яблук чи іншого різного лахміття. Працівники постійно із каналізації такий непотріб витягують. Мені майстри показували одного разу виловлений із каналізації огірок — от такого розміру! — говорячи це, керівник розводить руки, як затятий рибалка.

За словами директора, житлово-комунальний відділ "Ленінської кузні" сплачує за виклик однієї машини із ремонтниками-каналізаційниками від 4 до 6 тис. грн.

— А круговорот із забитими трубами відбувається щодня. Ми постійно проводимо виховну роботу з мешканцями, але вони надалі спускають сміття в туалет, — обурюється директор.

Зараз ви читаєте новину «Рибальський острів залило нечистотами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути