Ексклюзиви
неділя, 28 жовтня 2018 20:50

Ралі на ретромашинах і видовищний слалом - сьогодні відзначили День автомобіліста
44

День автомобіліста на Контрактовій площі в Києві
Фото: Володимир Мукан
День автомобіліста на Контрактовій площі в Києві
День автомобіліста на Контрактовій площі в Києві
День автомобіліста на Контрактовій площі в Києві
День автомобіліста на Контрактовій площі в Києві

Сьогодні у Києві відзначили День автомобіліста й дорожника. Цей день більше 40 років святкують на Контрактовій площі – зазвичай туди з'їжджаються столичні власники ретромашин, вишиковують їх у кілька рядів. Цим створюють чималу експозицію для киян і гостей міста.

Цього разу День автомобіліста влаштував оргкомітет міжнародного технічного фестивалю OldCarLand. На захід з'їхалися автомобілі із різних клубів, були військові машини часів Другої світової війни, тюнінговані моделі, старовинні авто. Загалом приїхало понад 100 одиниць техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Брєжнєву не сподобався яскравий колір і дизайн" - показали унікальний автомобіль генсека Компартії

Найстарішим легковикам заходу – понад 80 років. Серед них - Merсedes-Benz 170 1936 року випуску, Škoda Popular із відкидним верхом 1939 року і DeSoto 1939 року. Всі ці машини приїхали на площу своїм ходом. Із вантажівок найстарішою була ГАЗ АА із Українського військово-історичного музею. Машина відновлена із точністю до оригіналу. Таку випускали в 1932-1946 роках. Майже по центру площі поставили автобус ЛАЗ-697М "Турист" 1973 року випуску. Він у повністю в оригінальному стані, має всі "рідні" вузли й агрегати. З автобуса виходить один із організаторів заходу Вадим Навроцький.

"Автомобіль – це такий винахід, що завжди приваблюватиме людей. Сьогоднішній захід це підтвердив, - каже він. - Було чимало відвідувачів, відзначення відбулося якісно. Це означає, що у ретроруху є велике майбутнє в Україні. До таких машин існує чималий інтерес. Крім того, радий, що цього разу вдалося поєднати на одному майданчику і статичну виставку старовинних машин, і слалом, і участь автоклубів. Сам бачив, як тут почали спілкуватися ті автомобілісти, які раніше цього не робили, як знайшли спільну мову ті не байдужі до авто, в котрих це раніше не вдавалося".

У напрямі метро Контрактова площа організували заключний етап зі слалому DM Slalom series: stage 4. Також проводили дрифт-шоу на ВАЗ-2101, BMW, Honda, Subaru.

Ближче до оглядового колеса вишиковувалися автомобілі, які виявили бажання взяти участь у ретроралі столичними вулицями. Перед тим, як вирушити за маршрутом, вказаним у легенді для кожного екіпажу, власники машин мали пройти низку конкурсів. На зеленій "Волзі" 1978 року випуску за кермом їде один із організаторів святкування Павло Лозовенко. Зупиняється за DeSoto.

"Приємно, що цього дня відзначення свята автомобілістів знову повернулося на Контрактову площу. На цьому місці в останню неділю жовтня його відмічали протягом десятків років, - розповідає Павло Лозовенко. – Приїхало багато автомобілів. Їхнє різноманіття вражає. Є німецькі, американські, французькі, радянські автомобілі. При чому всі різних епох виробництва – тут презентовані як машини 1930-х років, так і кінця 1980 року. Наприклад, чимало цього разу німецьких Volkswagen Corrado. Загалом святкування вдалося – на всій площі навколо цих всіх машин панує тепла фестивальна атмосфера".

28-30 вересня у Києві на відбувся найбільший технічний фестиваль OldCarLand. Його провели на території ВДНГ по вул. Глушкова.

Зараз ви читаєте новину «Ралі на ретромашинах і видовищний слалом - сьогодні відзначили День автомобіліста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути