понеділок, 20 серпня 2007 07:01

Район поставив Голубченкові сім запитань

Минулої п"ятниці Шевченківська райдержадміністрація розповсюдила інформаційне повідомлення.

Це лист-звернення до першого заступника голови Київської міськадміністрації Анатолія Голубченка. У ньому — сім пронумерованих запитань. Перше починається фразою: "Чи володієте ви інформацією щодо розмірів районного бюджету?". Район просить Голубченка вказати точну дату, коли місто надасть кошти для мешканців будинку N120б на Жилянській. Їм мають видати нові квартири замість утрачених (через будівництво неподалік у домі з"явилися тріщини). Район запитує Голубченка, чи володіє він інформацією про те, скільки киян слід відселити й куди саме хочуть переїхати ці люди. Тон повідомлення іронічний.

Причиною появи листа стала публікація в газеті "Хрещатик" від 16 серпня. Видання цитувало критичні висловлювання Голубченка на адресу Шевченківського району. Зокрема, заступник мера столиці сказав, що району слід "покращити показники господарювання".

Перший заступник голови Шевченківської РДА Галина Пахачук розповіла "ГПУ", що багато районних чиновників обурилися саме через цю фразу.

— Бо нині бюджет Шевченківського району — 512 мільйонів гривень. Це удвічі більше, ніж бюджети деяких інших. Ми виконуємо його на 106 відсотків. Отже, Голубченко не володіє ситуацією? Район платить за проживання в готелі "Спорт" виселених із Жилянської киян. За це щодня платить 10 тисяч 900 гривень. А ви помножте  суму на кількість днів місяця. Керівник району Віктор Пилипишин гарантував своїм розпорядженням, що переселить усіх мешканців Жилянської до 15 листопада. На це необхідно 24 мільйони гривень.  Наш керівник це зробить, — каже Галина Пахачук.

Перший заступник керівника Шевченківського району пошкодувала, що мерія хоче зробити владу на рівні районів та їхніх керівників головними ворогами в очах киян.

— Якщо нас викликали таким чином на дуель, то ми докажемо міському керівництву, що наш район — найкращий у Києві, — вважає Галина Пахачук.

Зараз ви читаєте новину «Район поставив Голубченкові сім запитань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути