пʼятниця, 29 лютого 2008 07:08

П"ятдесят сімей виселяють із гуртожитку на Теремках

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Дворічна Софійка Король катається на велосипеді в коридорі гуртожитку на вул. Заболотного, 132. Поруч із нею батько 22-річний Олександр Король. Софійка — третє покоління в родині, яке виросло в цьому гуртожитку. П’ятьох членів родини мають переселити в од
Дворічна Софійка Король катається на велосипеді в коридорі гуртожитку на вул. Заболотного, 132. Поруч із нею батько 22-річний Олександр Король. Софійка — третє покоління в родині, яке виросло в цьому гуртожитку. П’ятьох членів родини мають переселити в од

Сьогодні мають відключити воду, світло й газ усім мешканцям гуртожитку на вул. Заболотного, 132, що на Теремках-1. Будівля належить Національному комплексу "Експоцентр". Його керівництво вимагає, щоб усі жителі виселилися. У середу в будинку зняли газовий бойлер. Він не працював, люди гріли воду у відрах на кухні.

24 липня 2004-го за рішенням Державного управління справами "Експоцентр" продав київській страховій компанії "Фенікс" гуртожиток з аукціону. Триповерхову будівлю площею 1752 кв. м оцінили в 1,5 млн грн.

Про майбутнє виселення знають навіть діти. Їх у коридорах гуртожитку багато. Усього тут живуть півсотні сімей, чи до ста осіб.

Яна Камчатна, 23 роки, працювала прибиральницею в "Експоцентрі". У декретну відпустку від підприємства пішла 2007-го. Вона мати-одиначка.

— Настю! Іди сюди, — кличе вона річну дитину. — Не знаю, куди ми подінемося з донькою. Спершу адміністрація "Експоцентру" вимагала, аби виселилися 10 лютого. Потім цей термін подовжили — до 29-го.

У гуртожитку багато жінок-декретниць, нещодавно звільнених працівників національного коплексу й тих, хто дотепер працює на державному підприємстві. Одним адміністрація запропонувала переселитись до готелю на пр-ті Голосіївському, при цьому позбавивши їх постійної київської реєстрації. Іншим місця в готелі не гарантують. Шість сімей із 2004-го судяться з "Експоцентром". Вимагають, аби продаж будівлі визнали незаконним. Люди не хочуть виселятися. Більшості немає де жити.

Тетяна Проценко, 39 років, теж виховує сина сама. У національному комплексі працювала 17 років на посаді інспектора з контролю за виконанням доручень. Була секретарем. Скоротили 2004-го, нині працює в "Автоцентрі" на Столичному шосе. Заробітку не вистачає, аби винаймати квартиру. Допомагає грошима батькам, які живуть у Придністров"ї. Родини в Києві не має.

— Ще 17-річний син зламав ногу, ходить тепер на милицях, — зітхає жінка. — У квартирній черзі стою 18 років. Як вважаєте, я заслужила квартиру?

Невдовзі після продажу гуртожитку колишні мешканці побачили в Інтернеті оголошення про продаж 1-кімнатних квартир на Заболотного, 132. За них просили $23 тис. Любов Мельниченко, 40 років, вважає, що тут хотіли звести новий будинок.

Адміністрація "Експоцентру" з людьми не спілкується. Не відповіла вона також на офіційний запит, який "ГПУ" направила до підприємства.

Наступне засідання суду призначене на 4 березня.

Зараз ви читаєте новину «П"ятдесят сімей виселяють із гуртожитку на Теремках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути