Ексклюзиви
середа, 09 липня 2008 07:09

"Псевдокілери" вибирали жертв за довідником "Вибори-2007"

"Псевдокілери" вибирали жертв за довідником "Вибори-2007"

Минулого тижня працівники Головного управління боротьби з організованою злочинністю України затримали подружжя, яке займалося незвичайним шахрайством. Затримані обирали заможну людину, телефонували жертві та казали, що на них полює кілер. Потім пропонували купити в них диск із відеозаписом розмови замовника вбивства та кілера. Сума викупу — від $10 до 100 тис.

— До нас звернувся київський бізнесмен, розповів, що заплатив 60 тисяч доларів і зрозумів, що це шахрайство. Ми провели спецоперацію, зокрема зловмисникам дали зрозуміти, що жертва готова заплатити ще 70 тисяч за надання детальнішої інформації, — розповіла "ГПУ" Олена Мельник, 34 роки, речник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю  МВС України.

За словами правоохоронців, злочинці були дуже обережними. Постійно змінювали місця зустрічі, де їм мали передати гроші. Перевіряли, чи не стежать за ними. І все ж їх упіймали.

— У затриманого вилучили речові докази злочину, а саме: пластикові телефонні картки та три мобільні телефони, в тому числі той, з якого він розмовляв із бізнесменом. Затримали і його дружину. Тепер, крім цього випадку, до нас звернулося ще двоє постраждалих від цих шахраїв, — каже "ГПУ" Олена Мельник.

За даними оперативників ГУБОЗ, жертвами шантажу могли стати до 200 осіб, серед них чиновники, бізнесмени, депутати та журналісти. Затримані вибирали жертв в тому числі й за довідниками "Вибори-2006" та "Вибори-2007".

Кримінальна справа порушена за статтею "шахрайство", можливе покарання — позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна. Чоловік нині перебуває під вартою, а жінку відпустили із підпискою про невиїзд. Також міліціонери додають, що більшість обдурених до них ще не зверталися. Тому правоохоронці просять усіх, хто став жертвою цих шахраїв, повідомити до міліції за телефонами: 461 16 01 або 461 18 34.

Зараз ви читаєте новину «"Псевдокілери" вибирали жертв за довідником "Вибори-2007"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути