пʼятниця, 03 березня 2023 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Повторний напад на Київ: генерал оцінив загрозу нового прориву росіян

Повторний напад на Київ: генерал оцінив загрозу нового прориву росіян
Повторна спроба наступу російських окупантів на Київ майже неможлива. Фото: pixabay.com

Через болотистий характер місцевості навесні та проведення мінування території повторна спроба наступу російських окупантів на Київ зараз майже неможлива.

З першого ж дня деокупації Чорнобильської зони відчудження там проводяться відповідні фортифікаційні дії, повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, передає ТСН.

"Так, військові не перестають працювати. Посилені спецпідрозділи зараз мають відповідну броньовану техніку та тяжке озброєння. За допомогою нього можна збити навіть гвинтокрили. Мілітарна складова посилюється", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можуть збивати іранські дрони: у столиці створили мобільні групи ППО

Нєбитов зазначив, що 80% території – це болота. А тому з приходом весни там фактично неможливо проходити. До того ж, буди проведені мінування території та інші серйозні заходи.

"Вважаю, що другий похід на Київ неможливий. Хоча ворог може спробувати. Але у такому разі росіяни отримають гідну відсіч", – додав начальник поліції.

Столична влада сподівається, що Росія не вдасться до повторного наступу на Київ. Але на випадок такої спроби місто має підготовлений план.

Бої за Київ розпочалися після вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року. Наступ російських сил на Київ відбувався з північно-західного напрямку, з боку Чорнобильської зони відчуження та Білорусі, бої з російськими ДРГ з початку вторгнення відбувалися переважно на обох берегах Дніпра.

Новий наступ на Київ, про який заговорили в Кремлі, – це російський блеф. Російська Федерація не має необхідної кількості війська, розповідав військовий експерт Віктор Ягун. Головний розвідник України Кирило Буданов зазначив, що загроза чергового наступу Росії на Київ найближчими місяцями зараз не спостерігається.

Зараз ви читаєте новину «Повторний напад на Київ: генерал оцінив загрозу нового прориву росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути