Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2007 07:02

Підпільна псарня псує життя мікрорайону на Борщагівці

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Галина Балицька відганяє собаку, яка пробувала витягти з-під візочка їжу для дитини
Галина Балицька відганяє собаку, яка пробувала витягти з-під візочка їжу для дитини

Один із колишніх мешканців будинку N10б на пр-ті 50-річчя Жовтня (Борщагівка) вже близько десяти років незаконно утримує псарню поблизу стін житлового дому.

Звіринець розташований у старій металевій будці, де раніше була голуб"ятня. Метрів за десять до приміщення в ніс б"є різкий сморід собачого лайна. Будка наглухо забита металевими листами. Побачити щось усередині неможливо. Зате собачий гавкіт і виття зсередини будки чути у шести навколишніх будинках.

Місцеві жителі кажуть, що до дверей псарні постійно збігаються безпритульні собаки з усього району. Вони здіймають гавкіт, навіть нападають.

— По вулиці пройти просто неможливо! — обурюється молода мама Галина Балицька, 27 років, яка тримає немовля на руках. — Собаки шастають тут цілими табунами вдень і вночі. Молоді сім"ї не можуть погуляти з дитиною через це нашестя. Та й мешканці будинків бояться ходити біля цих гаражів. Собаки прибігають до воріт, починають скаженіти, гавкати, кидаються на ворота. У них аж піна з рота йде.

— Зрозумійте, ці собаки — скажені, — переконує "ГПУ" Віра Яківна Бандюженко, 51 рік. — Одна в мене на очах підбігла до дитини, вкусила за ногу. І це не вперше, діти в нашому мікрорайоні часто страждають від собак. Куди ми тільки не зверталися! У мене в квартирі від цього гавкоту висидіти неможливо, а вночі — то взагалі атас! Ми вже й вікна поміняли, вуха на ніч затикаємо. Жодного дня спокою через цей звіринець! — каже жінка.

Місцеві пригадують, що псарня у старій голуб"ятні існує вже щонайменше десять років. У неї дуже дивна історія.

— У сусідньому будинку раніше мешкав чоловік із психічним захворюванням. Він тримав у себе вдома більше десяти собак. Кажуть, не вигулював їх і не прибирав за ними. Через два роки страшний сморід з"явився. Чоловіка виселили. Куди саме, ніхто з сусідів навіть не цікавився — настільки той усім набрид. А собак він переселив у голуб"ятню, — розповідає "ГПУ" місцевий житель Володимир Коваленко, 44 роки.

Цього чоловіка часто бачать біля будки. Він щоранку приїжджає на велосипеді, заносить усередину велике відро помиїв, виливає і їде.

— Постоїть, віджене чужих собак від воріт, потім кине їжу всередину і тікає. А собаки плодяться там між собою. Ужас! — каже 80-річна Лідія Петрівна Шишкіна.

Мешканці кажуть, що зверталися до міліції. Їм відмовили, бо приміщення перебуває у приватній власності. Нещодавно написали звернення до мера Леоніда Черновецького. Він пообіцяв виселити псів за якийсь час.

Зараз ви читаєте новину «Підпільна псарня псує життя мікрорайону на Борщагівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути