Ексклюзиви
пʼятниця, 04 квітня 2008 07:12

Під столицею будуватимуть дельфінарій, аквапарк і сафарі

Автор: фото надане прес-службою ”Єврохолдинг інвест”
  Архітектурний проект курорту ”Литвинівка ентертеймент”, вигляд зверху
Архітектурний проект курорту ”Литвинівка ентертеймент”, вигляд зверху

Багатофункціональний курорт "Литвинівка Ентертеймент" із сафарі-парком з"явиться 2011 року за 35 км від столиці. Його зведуть у селі Литвинівка Вишгородського р-ну.

— Це унікальний комплекс, якого в Україні немає. Я багато подорожував, бачив кращі світові курорти. Тому захотів щось подібне створити в нас, — розповідає на прес-конференції автор ідеї та власник товариства "Єврохолдинг інвест" Вадим Бухкалов, 37 років.

На компактній території об"єднають в єдиний комплекс десятки видів відпочинку на всі смаки: аквапарк, дельфінарій, 14 лазень, басейни, сімейні бунгало, тенісні корти та лижну гірку.

У розрахованій на 5 тис. осіб арені проводитимуться змагання з баскетболу, футболу, боксу, фігурного катання, тенісу та легкої атлетики.

На 70 га землі облаштують сафарі-парк, де житимуть усі види диких тварин, які водяться в Україні. Власник каже, нині на території майбутньому сафарі-парку, вкритій болотами та лісом, живуть косулі та дикі кабани.

— Там чудовий ліс, деревам по 50 років. Ми його вичистимо, завеземо туди тварин, — говорить Вадим Бухкалов.

Бізнесмен стверджує, що 5-зірковий готель на сім поверхів зможе приймати футболістів під час Євро-2012. Бо в Литвинівці передбачено зробити футбольне поле за міжнародними стандартами.

— Ми радилися з іноземними компаніями, які мають досвід будівництва таких курортів. Вирішуємо питання з інвесторами. Ще не визначилися з підрядником робіт. Перед купівлею землі досліджували воду, ґрунти, ділянки. Визначили, чи територія безпечна. Скажу, що на сьогодні це екологічно чисте місце, — заявив Бухкалов.

Проект курорту презентували в Каннах на міжнародній виставці комерційної нерухомості МІРІМ.

— Наш комплекс поєднуватиме бізнес, спорт і відпочинок. Це буде перший в Україні курорт для сім"ї, так званий заміський сімейний відпочинок вихідного дня. Від станцій Святошин, Мінська та від площі Шевченка мають курсувати безплатні автобуси до комплексу, — каже Олексій Петров, 27 років, архітектор і директор проекту.

Вадим Бухкалов купив майже 20 га території під забудову, ще 70 га лісу взяв у довгострокову оренду. Бізнесмен має власне мисливське господарство територією 10,5 тис. га, де розводять вовків, лисиць, зайців, кабанів, лосів і диких качок.

У комплексі працюватимуть 400 спеціалістів. Місцевих жителів братимуть на роботу в першу чергу. Будівництво мають розпочати вже 2008-го. Кошторис проекту — $80 млн. За словами власника, вкладені інвестиції окупляться за 5–6 років.

Зараз ви читаєте новину «Під столицею будуватимуть дельфінарій, аквапарк і сафарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути