пʼятниця, 14 вересня 2007 07:01

"Парус" заселили перші компанії

Кілька тижнів біля підніжжя нового висотного бізнес-центру "Парус" (вул. Мечникова, 2) кипить життя. Вантажники переносять із машин нові меблі. Діловоди несуть стоси папок із  документацією. На паркінгу біля входу що не день, то більше ексклюзивних дорогих лімузинів.

У 33-поверховий "Парус" в"їжджають перші орендарі. Спочатку, в травні, в бізнес-центр вселилася компанія "К.А.Н.", яка є інвестором торгово-розважального комплексу "Арена-сіті" та офісного центру "Домінант" у Бессарабському кварталі. Фірма "К.А.Н." орендує половину шостого поверху. За нею в"їхала компанія "Олімп", виробник відомої марки горілки. Вона винаймає тут увесь 15-й поверх. На 21-му розташований офіс інвестиційного банку "Конкорд капітал". На першому за кілька тижнів відкриється офіс "Родовід банку". Кажуть, що компанії, власником яких є Віктор Пінчук, орендують у "Парусі" аж три поверхи. Тут розмістяться також офіси "Райффайзен Банку Аваль", та АВТ "Баварія".

Простий киянин у будівлю потрапить, але не далі фойє на першому поверсі. Вхід у  бізнес-центр — через, мабуть, єдині у всьому Києві електронні двері. Це автоматична "вертушка", що обертається навколо осі, реагуючи сенсорами на кроки відвідувачів. До ліфта ви вже не увійдете — охорона не впустить. Аби зайти туди і пройти на будь-який із поверхів "Паруса", при собі треба мати електронну картку-ключ. Її видають лише працівникам фірм, які орендують приміщення. На такий самий ключ замикаються двері усіх офісів. Охороняється вхід на кожен поверх. Усю територію "Паруса" стережуть цілодобово, причому по периметру. Серед дня кореспонденти "ГПУ" нарахували навколо будівлі понад десяток сек"юріті. За відвідувачами і перехожими на вулиці спостерігають відеокамери.

У холі є камера схову та чотири туалети. Унітази там чи не найдорожчі — від фірми "GROHE".

Адміністрація каже, чим вище поверх — тим вища ставка оренди

Бізнес-центр обслуговують вісім швидкісних ліфтів. Кореспонденти "ГПУ" заміряли час, за який ліфт піднявся з першого на 31-й поверх. Вийшло рівно півхвилини. Через різкий підйом закладає вуха, починає паморочитися в голові. За тих самих 30 с ліфт рвучко опускає нас на перший поверх. Стає млосно. Два місяці — саме стільки треба організмові, аби повністю призвичаїтися до швидкого підйому і спуску, розповідають "ГПУ" охоронці "Паруса".

Виходимо на 29-му поверсі, який ще не обладнаний під офіс. Навколо — величезні вікна від підлоги до стелі. З них чудово, як на долоні, видно Республіканський стадіон. Враження, що університет ім. Шевченка — просто під ногами. Можна побачити весь Київ. Не лише Троєщину, а навіть Бровари і частину Борисполя. Машини на бульварі Лесі Українки видаються іграшковими, а люди — мурахами. Заввишки, разом із антеною, "Парус" становить 130 м.

Поки що працівники перших офісів обходяться без кафе чи ресторану. Їх іще не встигли відкрити. Але в майбутньому обіцяють ресторан із чудовою панорамою. Тому "білі комірці"  їздять обідати в центр або приносять їжу з собою. Розігрівають на офісних кухнях.

Усередині в "Парусі" не передбачено місць для паління. Тому офісні працівники виходять курити надвір, спеціально спускаються для цього ліфтом. Курити на пожежних сходах дозволили лише фірмі "К.А.Н.".

У відділі оренди приміщень "Паруса" "ГПУ" сказали, що зараз можна зняти в оренду цілим лише восьмий поверх. Кажуть, решта вже винайняті. Ціна оренди 1 кв. м на восьмому поверсі становить $58. Площа його разом із терасою — 1 647 кв. м. Тому виходить, що місячна плата за оренду без ПДВ — $95,5 тис.

Адміністрація каже, чим вищий поверх — тим вища ставка оренди.

— "Парус" для Києва — споруда визначна, хоча й не найвища. На Троєщині будують шість 35-поверхових житлових будинків, — каже "ГПУ" Євген Лішанський, заслужений архітектор, член спілки архітекторів України.

Архітектор додає, що $58 плати за 1 кв. м — це плата "вище за середню" по місту.

Зараз ви читаєте новину «"Парус" заселили перші компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути