Ексклюзиви
субота, 21 червня 2008 07:13

На Вишгородській підпільно робили амфетамін

Відділ з боротьби з наркотиками Шевченківської міліції виявив у понеділок підпільну лабораторію. У ній виготовляли наркотики.

Вона була розташована в помешканні на вул. Вишгородській на Куренівці. Під час обшуку звідти вилучили 50 г амфетаміну, 10 кущів марихуани і 300 г канабісу. Виявили хімічні компоненти й обладнання для виготовлення наркотиків.

— Тиждень тому наші оперативники закупили амфетамін у киянина. Зробили так, аби упіймати злочинця з доказами. Чоловіка затримали під час покупки, вилучили 1300 гривень і сам наркотик, — каже "ГПУ" Марина Макаренко, 26 років, помічник начальника Шевченківської міліції.

Затриманий — 45-річний киянин Сергій, працівник міської держустанови. За фахом інженер-технолог, закінчив Київський політехнічний інститут. Має дві квартири. На одній жив, у іншій облаштував лабораторію. Окрім Сергія, затримали ще його 30-річного напарника, працівника телеканала.

— У квартирі Сергія вилучили обладнання, необхідне для виготовлення амфетаміну. Затриманий вирощував там марихуану. Її насіння замовляв і розплачувався через Інтернет. Замовлення присилали поштою. Марихуану вирощували під спеціальним освітленням, температурою та вентиляцією. У квартирі встановили витяжки, аби уникнути запаху коноплі. Потім її сушили під лампами та перетирали, — веде далі Марина Макаренко.

Технологію виготовлення амфетаміну чоловіки розшукали в Інтернеті. А необхідні хімічні сполуки купували в київській фірмі. Собівартість виробництва 1 г амфетаміну на Вишгородській становила 5 грн, а продавали наркотик по 130 грн за грам. Перед тим як продавати, чоловіки перевіряли якість амфетаміну на собі, каже міліціонерка.

Проти затриманих порушено справу за незаконне виготовлення та збут наркотиків. Їх можуть засудити на 5–10 років тюрми разом із конфіскацією майна.

Амфетамін — сильнодіючий наркотик, після його вживання люди відчувають емоційний підйом. Канабіс (марихуана) є "легшим" наркотиком, виготовляють його з подрібненого листя коноплі.

Зараз ви читаєте новину «На Вишгородській підпільно робили амфетамін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути