середа, 16 січня 2008 07:02

На Татарці пограбували магазин "Великий віз"

Автор: фото: Павло МАГНУС
  Четверо дільничних інспекторів біля входу до ”Великого возу” на вулиці Печенізькій, 1/7 (Татарка) за три години після збройного нальоту на магазин
Четверо дільничних інспекторів біля входу до ”Великого возу” на вулиці Печенізькій, 1/7 (Татарка) за три години після збройного нальоту на магазин

Минулого тижня до міліції надійшло повідомлення про збройний напад на цілодобовий продуктовий магазин "Великий віз". Він розташований на вул. Печенізькій, 1/7, що на Татарці.

Злочинець забрав із каси майже тисячу гривень — купюрами по 200, 100 й 20 грн. Крім того, прихопив пляшку коньяку, фісташки й цукерки.

— У п"ятницю, о 07.36, зайшов молодик. У магазині блукав десь півгодини. Узяв коньяк, фісташки й коробку цукерок. Підійшов до касирки. Та порахувала, устигла вибити чек. Коли відкрила касу, злочинець спрямував на дівчину пістолет і наказав віддати гроші. Після цього вийшов, — розповідає "ГПУ" інспектор міліції Шевченківського району.

Про напад працівники "Великого возу" не розповідають. У приміщенні магазину встановлено камери відеонагляду. Завдяки ним охоронці бачать кожен куток приміщення. Коли стався напад, тут було троє працівників — касирка та двоє охоронців. Останні сиділи в окремій кімнаті. Правоохоронці кажуть, що злочинця не затримали через неправильні дії касирки в екстремальній ситуації. Замість того, щоб натиснути на кнопку виклику міліції і спробувати якомога повільніше віддавати гроші, жінка перелякалась. Коли злочинець утік, вона побігла до кімнати охоронців. Лише потім працівники магазину викликали міліцію. Патруль приїхав за 17 хв. А так мав би прибути за 3 хв.

— Зі слів касирки, злочинцеві від 25 до 30 років. На зріст 165–170 сантиметрів, кремезний. Був одягнений у чорну болонієву куртку, чорні джинси та чорну в"язану шапку. Камери зафіксували грабіжника — незабаром складуть його фоторобот. Порушено кримінальну справу за грабіж, — говорить Володимир Поліщук, 43 роки, начальник прес-служби міської міліції.

Правоохоронці висувають ще одну версію. Вони кажуть: перед Новим роком у магазині звільнили касирку. Подейкують, що вона крала товар. Напад міг скоїти її колишній чоловік, який працює таксистом.

Місцеві жителі скаржаться, що район став криміногенним.

— Уночі тут страшно ходити. Місяць тому невідомий вимагав у мене віддати всі гроші з кіоску. Щоправда, був без пістолета. Я його обдурила: у коробці біля вікна лежать дрібні. Він побачив, що там немає великих купюр, кинув: "А ты ушлая!" — і подався геть. На випадок нападу маю чим відбиватися, — розповідає Наталія Кушулінська, 32 роки, продавець кіоску, що поряд із "Великим возом".

На підтвердження слів жінка показує "ГПУ" ключку для хокею з написом "Тиса" та милицю.

У міліції не виключають, що "Великий віз" пограбував той самий злочинець, який 3 січня за 2,5 год. "обчистив" дві АЗС в Оболонському районі та продуктовий магазин на вул. Маршала Гречка, що на Нивках. Погрожуючи зброєю, невідомий виніс звідти 4,5 тис. грн. Ще 600 — із АЗС на просп. Правди.

Зараз ви читаєте новину «На Татарці пограбували магазин "Великий віз"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути